URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Mai 2021, 19:28

Vaccinare cu... program redus. Doi soţi din Oradea au ratat rapelul anti-Covid, pentru că două centre de vaccinare s-au închis cu mult înainte de ora 20

Vaccinare cu... program redus. Doi soţi din Oradea au ratat rapelul anti-Covid, pentru că două centre de vaccinare s-au închis cu mult înainte de ora 20 Deşi trebuia să rămână deschis până la ora 20, centrul de vaccinare de la Maternitatea Oradea s-a închis luni la ora 16
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timp ce autorităţile se laudă că orice român se poate vaccina împotriva Covid-19 fără programare, în orice centru, toate fiind deschise între orele 8 şi 20, doi soţi din Oradea au constatat că, în realitate, lucrurile nu se întâmplă aşa.

Închis cu 4 ore mai devreme

Orădeanul Sergiu Mîrze a povestit BIHOREANULUI că, împreună cu soţia, trebuia să facă rapelul la vaccinul Moderna luni de la ora 18, la centrul amenajat în Maternitatea Oradea. Tot acolo, în urmă cu o lună, primiseră şi prima doză de vaccin, fără probleme, iar acum erau programaţi pentru finalizarea schemei de vaccinare.

„Azi m-au sunat de mai multe ori de la centru, să ne cheme mai repede. Le-am spus că cel mai devreme putem ajunge la ora 16.30”, a declarat bărbatul.

La ora promisă, a ajuns cu soţia la Maternitate, doar că surpriză: centrul era închis! „De la poartă ni s-a spus că n-are sens să mergem mai departe, că e închis centrul. Nu mi-a venit să cred, dar aşa era”, a spus bărbatul.

Alt centru, aceeaşi situaţie

Cunoscând că şi la Sântandrei se administrează vaccinul Moderna, dar şi că acum oricine se poate vaccina în orice centru, soţii Mîrze au mers în comuna vecină Oradiei, sperând că vor primi doza de rapel, dar culmea, şi acel centru era închis, în toiul programului.

S-au întors în Oradea, la centrul amenajat la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, unde de asemenea se administrează serul Moderna. „Aici era deschis, dar ni s-a spus că la ora asta (n.r. în jurul orei 17) nu ne mai vaccinează, că trebuie să desfacă un flacon pentru noi şi ar putea să rămână cu doze nefolosite, iar DSP-ul îi ceartă dacă irosesc doze”, a declarat orădeanul. Degeaba i-au întrebat pe reprezentanţii centrului ce vor face dacă, la fel ca ei, mai apar şi alţi orădeni fără programare, cei doi soţi n-au mai primit un răspuns.

„Mi se pare revoltător că ne lăudăm că facem vaccinări oriunde, fără programare, iar noi, programaţi din timp, nu am reuşit să primim vaccinul. Vom merge mâine dimineaţă la un centru, chiar dacă asta înseamnă să lipsim de la serviciu”, a mai declarat bărbatul.

Vor da explicaţii

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică din Bihor, dr. Daniela Rahotă, a confirmat BIHOREANULUI că toate centrele de vaccinare trebuie să rămână deschise până la ora 20 și a anunțat o anchetă cu privire la situațai reclamată.

„Este inadmisibil ca un centru să se închidă la ora 16, indiferent că mai are sau nu persoane programate pe listă. Coordonatoarea centrului de la Maternitate mi-a confirmat că a închis mai repede, a confirmat chiar şi că a vorbit cu domnul respectiv, care a spus că poate ajunge la ora 16.30. Nu pot să înţeleg de ce au închis centrul, voi cere note explicative”, a declarat Rahotă.

Directoarea DSP Bihor a confirmat că le-a cerut coordonatorilor centrelor de vaccinare să fie prudenţi cu flacoanele de vaccin deschise, pentru a nu risipi serul, dar a precizat că asta nu permite, sub nicio formă, închiderea unui centru cu 4 ore înainte de limita programului de funcţionare. Ei bine, iată că e posibil...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Platiti personalul
Platiti personalul din centrele de vaccinare!!! Un articol despre asta nu? scandal, nimic? Oamenii astia lucreaza de peste 3 luni si n-au primit niciun ban! RUSINE
Postat 11 Mai 2021, 14:40 de Clauditza
Articol cam dubios
Parerea mea e ca aceste centre trebuie inchise daca nu mai sunt programati la vaccinare, doar cei nehotarati au acces la centrele drive-thru! De ce sa stea pe tura 6-7 persoane, sa fie pontati si sa vaccineze pe 1-2. Probabil ca i-au terminat pe toti din ziua respctiva si normal ca au inchis.
Postat 11 Mai 2021, 13:54 de andyC
Nume
Acest articol o sa aibe și o continuitate? In România nu exista doua instituții care sa vadă același lucru la fel. Cine își asuma vina in definitiv pentru acel centru închis? Probabil ca nimeni. Cine a decis sa închidă? Eh…nimeni,așa sa nimerit,sa învârtit cheia singura.
Postat 11 Mai 2021, 11:29 de Marian2014
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON