URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 27 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
04 Iunie 2024, 19:45

„Va fi sărbătoare în Oradea!”. FC Bihor dă miercuri, în fața propriilor suporteri, bătălia pentru promovarea în Liga a II-a

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor vor disputa miercuri, de la ora 17:30, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", cel mai important joc al anului pentru ei, care le poate aduce promovarea în Liga a II-a.

Astfel, în meciul retur al finalei barajului, orădenii vor primi replica timişenilor de la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, după ce în tur, la Ghiroda, jocul s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 2-2.

Fanii fotbalului sunt așteptați să umple tribunele stadionului orădean şi să-și încurajeze favoriţii.

Război psihologic 

În perspectiva acestei dispute, conducerea clubului FC Bihor a organizat marţi dimineaţă la Stadionul "Iuliu Bodola" o conferinţă de presă, la care au participat preşedintele George Tătar, antrenorul principal Florin Farcaş şi antrenorul secund Dorin Mihuţ.

În prima parte, preşedintele George Tătar şi antrenorul principal Florin Farcaş au făcut precizări legate de meciul din tur, care s-a jucat cu spiritele încinse. Oficiali ai clubului din Ghiroda au contestat cele două penalty-uri dictate în favoarea FC Bihor.

De asemenea, la final mai mulți reprezentanți ai FC Bihor au fost bruscați de cei ai gazdelor. 

„Războiul psihologic şi presiunea pe care încearcă să o pună cei de la Ghiroda ascund foarte mari probleme de organizare pe care ei le au. În primul rând mă refer la locurile pe care ni le-au oferit pentru suporteri, care au fost de fapt locuri în picioare. Noi, oficialii, nu am avut loc. Pe lângă asta, am stat lângă cei de la galeria de la Ghiroda. La toate echipele din Liga a III-a am stat în mijlocul suporterilor echipelor adverse, acesta-i nivelul... Dar, când crainicul meciului, care de fapt este antrenorul de la Copii şi Juniori de la ei, începe să incite suporterii din minutul 1, cred că este foarte grav! Sigur că lucrurile au degenerat, pentru că antrenorii noştri şi jucătorii au fost bruscaţi pe teren şi la vestiare. Am fost înjuraţi cu toţii. Ei nu au avut stewarzi. Nouă ni se cer câte 50-100 de stewarzi la toate meciurile, dar nu e o problemă, pentru că noi ne facem treaba aşa cum trebuie şi asta îmi doresc să fim un model şi un exemplu de organizare. De asemenea, team-managerul lor, care este suspendat, a intrat şi el şi a bruscat antrenorul şi jucătorii. Acestea sunt, de fapt, faptele", a afirmat preşedintele FC Bihor, George Tătar.

„Au încercat prin diferite moduri să ne destabilizeze”

Iritat şi el de declaraţiile din ultimele zile ale reprezentanţilor clubului timişean, antrenorul Florin Farcaş a făcut, la rându-i, precizări referitoare la partida din deplasare, de la Ghiroda. El a subliniat că, în ciuda comentariilor făcute de reprezentanții adversarilor, FC Bihor a controlat meciul, conform datelor statistice.

El a condamnat, totodată, atitudinea agresivă a celor de la Ghiroda. 

„Cei de la Ghiroda au avut scopul de a crea o presiune pe echipa mea, pe jucătorii mei, ştiind că aveam o echipă tânără. Totuși, nu cred că noi nu ne-am ridicat la valoarea unui joc de baraj, ţinând cont că a fost dominat de noi în proporţie de, putem spune, 66%, vorbim de un procentaj de posesie. Cred că dacă stăm să analizăm jocul, am avut încă un penalty clar şi am avut ocazii clare de gol, cu o echipă care în prima repriză a intrat de două ori în careul nostru de 16 metri. (...) Nu mi se pare normal ca din minutul 1 să creezi o presiune fantastică pe jucători, tocmai pentru că ştiau că suntem o echipă tânără şi o echipă care produce fotbal. La vârsta mea, am antrenat şi eu la Liga a II-a şi la Liga a III-a destul de mult, dar ceea ce am văzut la Ghiroda, lăsaţi-mă să spun că numai în Kosovo mai vezi aşa ceva. Probabil aşa au încercat ei să ne intimideze, să mergem la vestiar, să vină un oficial să mă prindă de gât... nu mi se pare normal", a spus antrenorul principal al FC Bihor, Forin Farcaş.

Dorin Mihuţ, optimist pentru retur

Primul care s-a referit la partida retur, de miercuri, a fost antrenorul secund Dorin Mihuţ, care s-a arătat destul de optimist.

„Echipa FC Bihor este pregătită să facă pasul în Liga a II-a. Aşteptăm toţi suporterii să fie alături de noi, să umple stadionul şi să ne bucurăm după joc împreună. Nu este uşor, pentru că venim după un an foarte greu, în care nu am pierdut niciun meci, având o echipă foartă tânără. Dar, încă o dată spun, suntem pregătiţi ca miercuri să aducem bucurie suporterilor noştri. De asta ne-am apucat de fotbal. Eu zic că la sfârşitul jocului va fi toată lumea fericită", a afirmat Dorin Mihuţ.

Despre cum îşi motivează jucătorii, în pofida mai multor probleme de efectiv, pentru jocul de miercuri, a vorbit şi antrenorul principal Florin Farcaş.

„Avem nevoie de o minte limpede, avem nevoie de claritate, avem nevoie de calitate. Avem şi probleme medicale după acest joc, probleme mari, pentru că cei de la Ghiroda au jucat până la limita regulamentului. Astfel, trebuie ca jucătorii să nu se gândească la ce s-a întâmplat acolo, să ne gândim doar la joc, la evoluţia noastră, să avem o prestaţie cât mai bună. Încercăm să găsim până la ora jocului o formulă care să ne aducă promovarea, dar avem patru jucători titulari cu probleme destul de mari. Sperăm ca pe doi - trei să îi putem readuce în angrenajul echipei. Vreau să vă spun că noi o să încercăm să facem tot ce depinde de noi, pentru ca echipa asta să promoveze, pentru că merită să promoveze, la ce an am avut... Suntem o echipă tânără şi jucătorii trebuie susţinuţi, pentru că e momentul lor", a conchis antrenorul principal al roş-albaştrilor.

Probleme de efectiv

Cu siguranţă nu va juca în partida de miercuri fundaşul stânga Alexandru Stoian, care are din nou probleme cu ligamentele. Cu probleme medicale mai sunt: Sergiu Ciocan, Florin Chitaş, Călin Jurj şi Sergiu Jurj.

În pofida declaraţiilor războinice ale adversarilor, preşedintele George Tătar este convins că miercuri suporterii echipei orădene se vor bucura de promovarea echipei favorite. „Ei şi-au pregătit ambele jocuri să facă presiune, dar noi suntem foarte optimiști şi miercuri va fi sărbătoare în Oradea! (...) Am primit o veste fantastică ieri legată de noul stadion: la sfârşitul lunii iunie sau început de iulie se va da Hotărârea de Guvern. Îi aşteptăm pe suporteri să vină să umple stadionul şi apoi să sărbătorim cu echipa şi, astfel, să vadă şi ei (n.r. - cei de la Ghiroda) ce înseamnă o echipă de fotbal, ce înseamnă FC Bihor", a spus în încheiere George Tătar.

Arbitrul FIFA Horaţiu Feşnic va arbitra la centru

În ceea ce priveşte biletele puse în vânzare pentru acest joc, din cele 3.570, marţi, la ora 15, erau vândute 2.636, astfel mai rămas 934 bilete disponibile. Acestea pot fi achiziționate online, AICI!

Între timp, Federaţia Română de Fotbal a anunţat brigada de arbitri la jocul de miercuri de la ora 17:30, FC Bihor Oradea – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. Aceasta va fi formată din Horaţiu Mircea Feşnic din Cluj-Napoca (arbitru FIFA) la centru, Alexandru Cerei, de asemenea din Cluj Napoca, şi Mihai Marius Marica din Bistriţa, la cele două tuşe.

Arbitru de rezervă a fost desemnat Sorin Vădana tot din Cluj Napoca, observator pentru arbitri, Cristian Nica din Piteşti, iar delegat de joc Aurel Ionescu din Bucureşti.

Jocul va fi transmis de Digi Sport, dar conducătorii clubului bihorean îşi doresc ca suporterii să fie alături de echipă la stadion, să-şi încurajeze favoriţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6557 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON