URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sondajele pentru prezidențiale Crin Antonescu ocupă un onorant loc 3. În comparație cu Ilie Bolojan, 51% din respondenți l-ar prefera pe bihorean și doar 15% pe Crin. Credeți că prietenii Nordis, alde Ciolacu și Grindeanu, onor Kelemen Hunor sau doctor Lucică Bode nu știau aceste cifre? Și totuși, au preferat să meargă la pierdere cu Antonescu decât la câștig cu Bolojan. Asta, pentru că bihoreanul e coșmarul coaliției aflate la guvernare...
Zic şi eu
Adrian Cris
Una dintre cauzele exploziei populismului și extremismului ține nu de politicieni, ci de magistrați: calitatea slabă a actului de justiție, având consecință neîncrederea în capacitatea acesteia de a aplica legea. „Corupția subminează democrația. Astfel de lucruri reprezintă o mină de aur pentru extremiști”, a remarcat un cititor al BIHOREANULUI, comentând o știre despre lamentabilul rezultat al anchetării unei fraude cu fonduri europene de către DNA Oradea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu câteva zile, Președintele interimar al României a promulgat o lege prin care se stabilește faptul că neprezentarea unui condamnat la Poliție sau la închisoare în termen de 7 zile de la data rămânerii definitive a condamnării la pedeapsa închisorii în regim de executare constituie infracțiunea de evadare...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Noiembrie 2024, 09:33

Utilizarea corectă a insulelor ecologice: Un pas spre un mediu mai curat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Insulele ecologice digitalizate, recent implementate în Marghita, reprezintă o soluție modernă pentru colectarea separată a deșeurilor. Fiecare insulă este dotată cu module special concepute pentru a colecta fracții distincte de deșeuri: biodegradabile, reziduale, plastic/metal, hârtie/carton și sticlă. Acest sistem oferă cetățenilor posibilitatea de a contribui  activ la protejarea mediului prin gestionarea corectă a deșeurilor.

Acces și utilizare

Pentru a utiliza insulele ecologice, cetățenii arondați acestora au primit cartele de acces. Fiecare cetățean este responsabil să respecte instrucțiunile afișate pe insulele ecologice și să depoziteze deșeurile exclusiv în modulele destinate fiecărui tip de fracție.

Probleme cauzate de utilizarea neconformă

Din păcate, în ultima perioadă, s-au înregistrat numeroase cazuri de blocare a insulelor ecologice din cauza nerespectării regulilor de utilizare. Cetățenii folosesc saci de volum mai mare decât cel permis sau depozitează tipuri de deșeuri necorespunzătoare în modulele greșite. Aceste acțiuni nu doar că blochează accesul altor utilizatori, dar împiedică și funcționarea corectă a sistemului.

Atenție! Sacii mai mari de 30 de litri sau depozitarea greșită a deșeurilor pot provoca blocaje în sistem, afectând eficiența colectării și gestionării deșeurilor.

Apel la Responsabilitate

Operatorul de salubrizare AVE reamintește că deșeurile vor fi colectate conform graficelor de salubrizare în vigoare, dar funcționarea eficientă a insulelor ecologice depinde de utilizarea lor corectă de către cetățeni.

„Vă rugăm să respectați instrucțiunile primite și afișate pe fiecare insulă ecologică digitalizată. Doar prin respectarea regulilor de colectare și depozitare putem asigura un mediu mai curat și un sistem de salubrizare eficient”, transmit reprezentanții AVE.

Implicarea și responsabilitatea fiecăruia sunt esențiale pentru succesul acestui proiect implementat de Primăria Marghita și pentru a evita blocajele care afectează întreaga comunitate. Schimbarea începe cu noi!

AVE BIHOR

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6173 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON