URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Mai 2013, 13:15

Universitatea şi Inspectoratul Şcolar, parteneri pentru o educaţie de calitate

Cele două instituţii cheie pentru educaţia bihoreană şi-au dat mâna pentru a asigura calitate în învăţământul bihorean. Şeful Inspectoratului Şcolar Bihor, Daniel Negrean, şi rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, au semnat un acord de parteneriat, primul de acest gen între cele două instituţii, prin care se asigură reciproc de colaborare.

"Avem un scop comun, de a creşte cetăţeni bine educaţi şi profesionişti", a spus, la semnarea acordului, Negrean. Totodată, Bungău a precizat că Universitatea trebuie să fie "cât mai prezentă în toate unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţ" şi "să creeze cadrul necesar desfăşurării de activităţi comune între cadrele didactice preuniversitare şi universitare, dar şi între studenţi şi elevi".

Un astfel de acord va trebui să elimine, totodată, acuzele reciproce care există între profesorii din mediul preuniversitar şi cel universitar. În timp ce universitarii se plâng că le vin în facultăţi studenţi slab pregătiţi, şcolile orădene sunt nemulţumite de pregătirea absolvenţilor de facultăţi care devin profesori.

Un prim pas al colaborării va consta în realizarea unui ghid cu modele de subiecte pentru absolvenţii de studii universitare care vor să intre în sistemul preuniversitar, ca şi cadre didactice. "Trebuie să arătăm că nivelul absolvenţilor de facultate nu este cel pe care îl obţin candidaţii la examenul de titularizare, de nota 2 sau 3, ci de multe ori aceştia nu ştiu de unde să înveţe şi cum să înveţe", a explicat Negrean pentru BIHOREANUL.

Colaborarea a fost încheiată pe cinci ani şi prevede totodată că IŞJ Bihor va promova în şcolile bihorene oferta educaţională a Universităţii, astfel încât un număr cât mai mare de absolvenţii de liceu din judeţ să aleagă această universitate pentru continuarea studiilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Tot rosu lizica!!!
Pe vremea insp. Antonescu, Seres, Luca, Negrean.....tot Rosu ;i Rosu! Al dracu" chioara!
Postat 12 Mai 2013, 22:27 de alin
vai de curu vostru!
La terminarea facultății tehnice inginerii ,,nu știu ce să învețe și cum să învețe,,???!!! Măi omule! pentru ce au stat 4+2(masterat) ani în școala superioară de ingineri????????!!!!!!!!!!ca să nu știe ce să învețe?????!!!!!!!!ca să nu știe cum să învețe???????!!!!!!!!!! Ești conștient de ce spui?! Ba chiar asta este nivelul ,,celor care nu știu ce să învețe și cum să învețe"! Nivel de nota 2 din care 1 punct ,,din oficiu" Ce vrei Negrene,să legitimezi mizeria de la Sorbonica????!!!!!
Postat 11 Mai 2013, 23:33 de I.P.Traian Vuia
despre calitate
Cand astia doi vorbesc de educatie de calitate ma cutremur . Dl Negrean isi va educa „de calitate” propria progenitura ? Ca imaginative bolnava are . O fi mostenit-o de la tati?
Postat 11 Mai 2013, 15:37 de barbu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON