URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Mai 2011, 15:33

Universitatea în direct: se dotează cu un studio radio şi unul de televiziune

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Universităţii din Oradea a primit joi vizita reprezentanţilor Universităţii din Debreţin, scopul întâlnirii fiind cel de a lansa două proiecte de cooperare transfrontalieră care au primit finanţare europeană şi urmează să fie derulate.

Unul dintre proiecte, "Joint network multimedia system of University of Debrecen and University of Oradea" (Sistem comun de reţea multimedia al Universităţii din Debreţin şi al Universităţii din Oradea), prevede construirea în fiecare din cele două instituţii a unui studio radio şi a unuia de televiziune. Amândouă vor putea emite programe pe internet şi intranet. De asemenea, universităţile îşi vor construi un studio mobil cu care vor putea face transmisii în direct de la diferite evenimente din cadrul universităţii şi vor implementa un sistem de videoconferinţe între cele două universităţi. O altă realizare a proiectului va fi implementarea unui sistem prin care se pot retransmite minim şase posturi TV pe reţeaua de date a universităţilor. Valoarea totală a proiectului este de 324.354 euro, din care Universităţii din Oradea îi revin 164.328 euro.

Cel de-al doilea proiect, intitulat "High speed next generation network integration between University of Debrecen and University of Oradea", adică "Reţea de integrare de mare viteză între Universitatea din Debreţin şi Universitatea din Oradea", prevede implementarea unui sistem de telefonie de ultimă generaţie în fiecare instituţie, sistem bazat pe tehnologia VOIP. De asemenea, în cadrul proiectului, sistemele de telefonie ale celor două universităţi vor fi interconectate, astfel încât să se poată apela orice post telefonic din cele 2 universităţi utilizând numere de interior. Totodată, în cele două instituţii vor fi construite sisteme wireless care vor fi interconectate, iar infrastructura de comunicaţii de date a fiecărei universităţi va fi modernizată. Valoarea proiectului este de peste un milion de euro, din care Universităţii din Oradea îi revine suma de 502.486 euro.

Pentru ambele proiecte, responsabilul orădean este Marius Onica, administratorul reţelei de internet a Universităţii din Oradea.

Cele două universităţi şi-au propus să realizeze împreună şi alte proiecte care să fie depuse pentru finanţare europeană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Management de ”Sorbonica”. Nu doar imaginea contează, Cornele!
”Valoarea proiectului este de peste un milion de euro, din care Universităţii din Oradea îi revine suma de 502.486 euro.” Pe când un şi ”proiect” de creştere a retribuţiei, pentru angajaţii UO cu un venit net (...total), de sub 1,000 lei, Cornele? Nu este necesar de un proiect UE (bine bugetat), pentre a se face o comparație (corecta) între veniturile personalului didactic auxiliar şi nedidactic de la Universitatea din Debrecen, cu cele similare de la UO. Un bun manager de Universitate, ştie de ce!
Postat 16 Mai 2011, 15:11 de stefan
Asa da
Felicitari, cineva gindeste pentru cei care trebuiau, politic si administrativ, sa prefigureze cu mult timp in urma dezvoltarea ariei geografice Oradea - Debrecen.
Postat 16 Mai 2011, 13:22 de BHB
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON