URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Mai 2013, 17:08

Cu gândul la studenţi din China, Brazilia şi India, Universitatea îşi caută "aliaţi"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea speră să atragă în campusul ei studenţi de pe toate continentele. Rectorul Constantin Bungău şi prorectorul Sorin Şipoş au prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, acordurile de colaborare încheiate în numele instituţiei cu universităţi din ţară şi din străinătate, parteneriate ce stabilesc o colaborare între instituţii, inclusiv proiecte comune, dar prin care Universitatea orădeană speră să şi atragă studenţi.

"Universitatea din Oradea îşi doreşte să semneze aceste acorduri de parteneriat tocmai pentru a ne sprijini reciproc, să lucrăm împreună şi fără bariere la dezvoltarea comunităţii noastre", a declarat Bungău.

Acorduri de colaborare s-au încheiat până acum, în ţară, cu universităţi din Cluj Napoca, Timişoara ori Sibiu, iar din străinătate cu universităţi din Ucraina şi Republica Moldova. Conducerea Universităţii din Oradea şi-a stabilit acum ţinte pentru China, Brazilia şi India. Ambasadorul Chinei la Bucureşti a fost invitat la Oradea, atât de Universitate, cât şi de Primăria Oradea şi de Consiliul Judeţean Bihor, instituţiile orădene dorind să atragă atât investiţii chineze aici, cât şi studenţi.

"Ne interesează ca în Universitate să înfiinţăm un Institut Confucius şi China să devină un partener al nostru pe partea de învăţământ, dar şi pe partea de atragere de studenţi pentru specializările în limba engleză", a precizat Şipoş. Altfel spus, printr-un institut care va promova cultura chineză, Universitatea din Oradea speră să convingă tinerii chinezi să studieze aici. Acelaşi obiectiv a fost stabilit şi pentru Brazilia, unde un prim acord de parteneriat a fost încheiat cu Şcoala de Magistratură din Sao Paolo, dar şi pentru India. Studenţii străini ar putea învăţa la Oradea, în limba engleză, Medicină, Farmacie, Relaţii Internaţionale, Geografie, Matematică ori Afaceri Internaţionale.

Pe lângă partneriatele cu alte instituţii de învăţământ superior, Universitatea din Oradea a stabilit colaborări şi cu instituţii publice locale (Primăria, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar, Direcţia de Cultură, Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale) şi cu spitalele din Oradea şi Băile Felix.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Nimic nou
Este adevarat, cand ai bani ai bani si viata e frumoasa.
Postat 22 Mai 2013, 23:55 de Ovidiu
Drumul cel bun
Rectorul si Sipos habar nu au ce trebuie sa faca pentru a aduce studenti straini. Mai exact, ei nu fac nimic. Toate conferintele lor de presa sunt doar o justificare a salariilor de baza (la care se aplica apoi toate sporurile) majorate de anul trecut. Rectorul si lui trebuie sa arate muritorilor de rand cu salarii de 1.000 lei ca fac totul (meritand chiar sa fie premiati) pentru cei peste 10.000 lei net fara proiecte si alte avantaje.
Postat 22 Mai 2013, 22:16 de Senatorul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON