URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Aprilie 2014, 11:57

Universitatea din Oradea scoate la concurs mai multe locuri la specializările cu căutare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Universităţii din Oradea a stabilit regulile admiterii din acest an la facultăţile orădene. În şedinţa de luni, Senatul universitar a aprobat criteriile de admitere, adică modul în care se face admiterea şi câte locuri disponibile va avea fiecare specializare.

Cu excepţia programelor de studii în limba engleză, unde este obligatoriu un test de limbă, şi a specializărilor de Medicină, admiterea la Universitatea din Oradea se va face, ca şi până acum, în baza unui concurs de dosare care se bazează pe media de la Bacalaureat.

La propunerea Consiliului de Administraţie al Universităţii, senatorii au decis şi să suplimenteze, în unele cazuri chiar să dubleze, numărul de locuri disponibile la anumite specializări. Astfel, la studii de licenţă, la specializarea Drept, în loc de 100 de locuri de admitere vor fi disponibile 150, la Kinetoterapie 80 în loc de 40, iar la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene 100 în loc de 50. Şi locurile de la Psihologie s-au suplimentat la 125 (de la 100), iar la Marketing sunt cu 25 mai multe locuri decât anul trecut.

Totuşi, Universitatea din Oradea încă nu a primit de la Ministerul Educaţiei cifrele privind locurile bugetate din următorul an universitar, astfel că încă nu se ştie câte din aceste locuri suplimentate vor fi în regim cu taxă ori în regim gratuit.

La studii de masterat, numărul locurilor disponibile la admitere a rămas similar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@doggy_c
Are. Ca vor avea acei profi salarii. Va avea si Trip Simona mult ravnitul post de profesor. Nu vezi ca numai S. nu este prof. din intreaga conducere de elita a Universitatii. Scolarizarea se decide de catre grupuri de interese nu de catre ARACIS. (interese personale si de grup nu interesele societatii Romanesti sau ale institutiei). SRI si DNA nu-i asa? Distrugerile din Romania sunt mai mari si mai grave decat furturile. Dupa cum bine faceti, asa sa va ajute dumnezeu.
Postat 17 Aprilie 2014, 07:15 de Roman
Suplimentati locurile cerute de piata muncii, nu de liceeni
Ce rost are sa suplimentezi locurile unor specializari care la final nici un sfert din absolventi nu isi gasesc de lucru in domeniu. Mai bine s-ar schimba finantarile in asa fel incat fiecare domeniu al facultatilor sa primeasca finantare mai mare sau mica in functie de gradul de angajare pe functie si in domeniu si specializare al absolventilor, pentru ca asta e menirea universitatii sa pregateasca specialisti pentru piata de munca. Degeaba ai sute de juristi/economisti/psihologi/etc absolventi in fiecare an daca piata nu cere si e suprasaturata pentru urmatorii 50 de ani.
Postat 17 Aprilie 2014, 01:01 de doggy_c
jurnalism de doi bani
voi chiar nu intelegeti ce scrie in comunicatele de presa????? capacitatea de scolarizare se decide de catre aracis nu de senatul universitar....
Postat 16 Aprilie 2014, 18:49 de sorbonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON