Universitatea din Oradea este una dintre cele trei instituţii de învăţământ superior din România incluse în topul "The Young University Rankings", care clasifică universităţi înfiinţate în ultimii 50 de ani, în funcţie de performanţe.
Pe lângă UO, în clasament au mai fost cuprinse Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, iar Universitatea Valahia din Târgovişte a fost menţionată ca instituţie care transmite date, dar nu este clasată.
Toate cele trei universităţi româneşti figurează în intervalul 401+ din clasamentul ce conţine, în total, 790 de universităţi.
Topul ţine cont de punctajul obţinut de universităţi la criterii precum citări ale studiilor, veniturile atrase din mediul privat, perspectiva internaţională, cercetare şi predare.
Clasamentul este deschis de Universitatea PSL din Franţa (Paris Sciences & Lettres), pe locul 2 este Universitatea Nanyang Technological, din Singapore, iar pe 3 Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hong Kong.
Potrivit datelor din clasament, Universitatea din Oradea are, în medie, 17,2 studenţi la un cadru didactic, 7% din cei 15.088 de studenţi sunt din afara României, iar raportul între femei şi bărbaţi, în rândul studenţilor, este de 55:45.
"Young University Rankings 2022" a fost realizat de reputatul furnizor de clasamente Times Higher Education, care întocmeşte anual şi un clasament general al universităţilor.
În "World University Rankings 2022", Universitatea din Oradea se regăseşte în intervalul 1201+, iar singurele universităţi româneşti clasate în grupe superioare sunt Academia de Studii Economice Bucureşti (501-600), UMF Cluj Napoca (801-1000) şi Universitatea Babeş-Bolyai Cluj Napoca (1001-1200).
Acest clasament internaţional este condus de Universitatea Oxford.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.