URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Februarie 2022, 16:59

Universitatea din Oradea, printre cele trei instituții românești incluse în topul mondial al universităților „tinere”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea este una dintre cele trei instituţii de învăţământ superior din România incluse în topul "The Young University Rankings", care clasifică universităţi înfiinţate în ultimii 50 de ani, în funcţie de performanţe.

Pe lângă UO, în clasament au mai fost cuprinse Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, iar Universitatea Valahia din Târgovişte a fost menţionată ca instituţie care transmite date, dar nu este clasată.

Toate cele trei universităţi româneşti figurează în intervalul 401+ din clasamentul ce conţine, în total, 790 de universităţi. 

Topul ţine cont de punctajul obţinut de universităţi la criterii precum citări ale studiilor, veniturile atrase din mediul privat, perspectiva internaţională, cercetare şi predare.

Clasamentul este deschis de Universitatea PSL din Franţa (Paris Sciences & Lettres), pe locul 2 este Universitatea Nanyang Technological, din Singapore, iar pe 3 Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hong Kong. 

Potrivit datelor din clasament, Universitatea din Oradea are, în medie, 17,2 studenţi la un cadru didactic, 7% din cei 15.088 de studenţi sunt din afara României, iar raportul între femei şi bărbaţi, în rândul studenţilor, este de 55:45.

"Young University Rankings 2022" a fost realizat de reputatul furnizor de clasamente Times Higher Education, care întocmeşte anual şi un clasament general al universităţilor.

În "World University Rankings 2022", Universitatea din Oradea se regăseşte în intervalul 1201+, iar singurele universităţi româneşti clasate în grupe superioare sunt Academia de Studii Economice Bucureşti (501-600), UMF Cluj Napoca (801-1000) şi Universitatea Babeş-Bolyai Cluj Napoca (1001-1200). 

Acest clasament internaţional este condus de Universitatea Oxford.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
S-a înființat de mai bine de 60 de ani.
Dar tot tânăr e fostul Institut Pedagogic, transformat în universitate ca să ia banii fraierilor cărora, după absolvire, le e și rușine să spună unde au terminat școala.
Postat 17 Februarie 2022, 10:42 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON