URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Octombrie 2024, 13:26

Universitatea din Oradea, mai slab cotată în clasamentul global „Times Higher Education”. Care sunt cele mai bune universități din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea este în al patrulea eșalon al universităților românești cuprinse în clasamentul global al instituțiilor academice făcut de revista britanică „Times Higher Education” (THE), considerat una dintre cele mai cuprinzătoare evaluări a performanțelor academice.

Topul pentru anul 2025 al universităților din întreaga lume a fost realizat după evaluarea a 18 indicatori din cinci domenii cheie: predare, infrastructura de cercetare, calitatea cercetării, implicarea în mediul de afaceri și perspectiva internațională.

UO a fost inclusă în categoria 1501+, adică între universitățile aflate după poziția 1.500 din totalul de 2092 de clasări, fără a-i fi atribuit un loc anume.

În evaluarea precedentă, făcută pentru anul 2024, UO era în categoria 1201-1500, adică mai bine poziționată, în timp ce în 2023 a fost tot în eșalonul 1501+.

Conform THE, UO a obținut cel mai mare scor la perspectiva internațională pe care o are mediul academic de aici, în vreme ce punctajul cel mai mic îl are la infrastructura de cercetare pe care o oferă. În schimb, calitatea cercetării este apreciată, având un punctaj bun.

Clasamentul universităților din România:

Oxford, cea mai bună universitate din lume

Universitățile din România cel mai bine clasate sunt două la număr, ambele în categoria locurilor 801-1.000, tot fără a li se aloca o poziție anume: Academia de Științe Economice București și Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, tot din București.

Pe pozițiile 1001-1200 s-au clasat Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca și Universitatea București, iar apoi în categoria 1201-1500 se situează instituții de învățământ precum UBB Cluj Napoca, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Transilvania din Brașov sau USAMV Cluj Napoca.

În categoria în care se află UO se mai regăsesc universitățile Alexandru Ioan Cuza Iași, Dunărea de Jos din Galați, Lucian Blaga din Sibiu, Ovidius din Constanța, Universitatea Politehnică din București sau Universitatea din Craiova.

Clasamentul THE pentru anul 2025 include 2.092 de universități, dintre care 185 sunt nou intrate.

Topul global este condus de Universitatea din Oxford din Marea Britanie, urmată de Institutul de Tehnologie Massachusettes (SUA) și de Universitatea Harvard (USA).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sa privim partea plina a paharului
Faptul ca se afla intre locurile 1500 si 2000, e totusi ceva. E mai mult decat nimic. Putea sa nu fie in nici un clasament si era mult mai rau. Cat despre nepotisme, șogori, șogorene, etc e o alta discutie. O intreaga alta discutie.
Postat 11 Octombrie 2024, 05:49 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON