URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Decembrie 2021, 19:08

Universitatea din Oradea, în direcția digitalizării: 880 de studenţi vor primi tablete

Universitatea din Oradea, în direcția digitalizării: 880 de studenţi vor primi tablete foto: Universitatea din Oradea
Universitatea din Oradea, în direcția digitalizării: 880 de studenţi vor primi tablete foto: Universitatea din Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Studenţii Universităţii din Oradea care primesc burse sociale au acum şanse mai bune să urmeze cursurile care se ţin online. Printr-un proiect cu finanţare europeană, Universitatea a cumpărat 880 de tablete pentru studenţi şi câteva zeci de laptopuri pentru profesori.

„În cadrul proiectului „e-UOradea – Access for all”, scris, câștigat și derulat de echipa de management a Universității din Oradea, au fost puse la dispoziția tuturor studenților beneficiari de burse sociale și burse sociale ocazionale tablete pentru uz educațional cu acces la internet. Nu mai puțin de 880 de studenți orădeni au intrat în posesia noilor lor tablete. Mai mult, 60 de cadre didactice ale Universității din Oradea pot lucra, de acum înainte, pe laptopuri noi și performante”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Studenţii sunt aşteptaţi la la sediile facultăților unde sunt înmatriculați, pentru a-și ridica personal tabletele.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, au fost achiziționate și distribuite către toate facultățile orădene echipamente IT necesare pentru asigurarea condițiilor optime în vederea digitalizării sistemului de învățământ universitar și a derulării activității didactice în mediul on-line. Este vorba de sisteme „All-In-One” și routere wireless, de tip „acces point”.

Înainte să înceapă vacanţa de iarnă, toate echipamentele achiziţionate în proiect au fost distribuite, astfel încât să fie montate cât mai curând în laboratoare şi în campus. „În scurt timp, nu mai puțin de 150 de routere wireless, de tip „acces point”, vor acoperi întregul campus al  Universității din Oradea”, se mai arată în comunicat.

Finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate, proiectul are o valoare de 1,9 milioane de lei, din care 2% reprezintă contribuţia Universităţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Tablete
Nu stiu dacă invers nu era totuși mai bine. Tablete la profesori si laptopuri la studenții săraci.
Postat 25 Decembrie 2021, 17:47 de User anonimizat
Care Universitate??
Cel mai bun lucru pentru Oradea era o Universitate puternică , serioasa cu profesori de elită si zeci de mii de studenti in domenii cheie IT, MEDICINĂ , INGINERIE... din pacate NU e ce trebuie... de asta Clujul e unde e... sa ai 100.000 de studenti care sa cheltuie minim 500 de euro lunar in economia locală sunt 50 miloane euro lunar... investitorii au de unde sa aleaga oameni pregatiti... asta inseamna dezvoltare... nu PODURI , PASAJE , EXPROPRIERI... Mai bine faceai o UNIVERSITATE de la zero decat sute de milioane aruncate din credite in conturile constructorilor de casă...
Postat 25 Decembrie 2021, 12:30 de strada
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON