URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Noiembrie 2020, 16:10

Universitatea din Oradea are o nouă comisie de etică. Cine face parte din forul care pedepseşte abaterile de integritate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După aproape jumătate de an în care Universitatea din Oradea n-a avut o comisie de etică, conducerea instituţiei a validat acum noua componenţă a acestui for.

La propunerea Consiliului de Administraţie, Senatul academic a votat, într-o şedinţă organizată luni, noii membri ai Comisiei. „Din această săptămână, avem noi membri în comisia de etică, care trebuie să-şi aleagă preşedintele şi apoi să înceapă să funcţioneze”, a declarat rectorul Constantin Bungău, pentru BIHOREANUL.

Din for fac parte acum conferenţiarul Miron Erdei (Facultatea de Teologie), conferenţiarul Mihaela Pătrăuş (Drept), lectorul Dan Crăciun (Inginerie Managerială şi Tehnologică), şef de lucrări Sorin Popa (Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei), şef de lucrări Adriana Scurt (Construcţii, Cadastru şi Arhitectură) şi lectorul Marius Stupariu (Geografie, Turism şi Sport). De asemenea, în comisie au fost numiţi doi studenţi: Vlad Daragiu (Medicină şi Farmacie) şi Andreea Pantiloi (Ştiinţe Economice).

Merită menţionat că Pătrăuş şi Crăciun au făcut parte din Comisia de Etică şi în mandatul 2016 – 2020, Dan Crăciun fiind chiar preşedintele forului în această perioadă.

Mandatele membrilor Comisiei de Etică au expirat în luna iunie, dar noile propuneri au fost înaintate abia acum de conducerea executivă a Universităţii. Rectorul Bungău a precizat că recrutarea noilor membri s-a făcut greoi, din cauza pandemiei de Covid-19.

După ce îşi vor alege preşedintele, membrii Comisiei de Etică vor trebui să răspundă sesizărilor primite în ultimele cinci luni şi care nu au fost soluţionate. Printre acestea, se numără şi o reclamaţie care îl priveşte pe reputatul critic Mircea Morariu, acuzat că a hărţuit-o cu SMS-uri pe scriitoarea Marta Petreu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@decalog
Nici o sansa. Craciun va fi presedinte, prin el Bungau va controla tot. Cat timp structurile statului nu isi fac datoria protejand infractorii, nici oamenii sustinuti de acestia nu vor face lucruri curate. Acestia corupti fiind, nu pot face ordine. Motivul este simplu, s-ar declansa jihadul in institutie si astfel majoritatea vor pierde. Universitatea este o bomba cu ceas cu un management prost. Fondurile europene obtinute cu mult sprijin nu vor putea schimba oameni, fapte,si documente nelalocul lor. Altfel fiti pozitivi.
Postat 25 Noiembrie 2020, 06:23 de scarbit
A văzut cineva etica la UO? E una mică și slabă...
Comisia de etică să dea dovadă că înțelege care e obiectul ei de activitate și să dea iama în ciurda plagiatorilor și a trântorilor din UO. Nu SMS-urile bine scrise de Mircea Morariu la adresa unei scriitoare pesediste de mâna a doua fac obiectul analizei de etică universitară, ci faptul că tocmai am aflat aici dintr-un alt articol că UO a ajuns pe ultimul loc datorită managementului conducerii și a incompetenței cvasi-generale! De ani de zile rolul Comisiei de etică este să execute orice abatere de la tăcerea de tip mafiot, să lichideze cea mai mică intenție de corectitudine, să mușamalizeze adevăratele abateri de la etică, să protejeze Familia și Cumetria. Învățați de la Morariu să spuneți adevărul și începeți judecățile de etică cu marile dosare ale UO: Bungău, Bodog, Mang și valeții lor.
Postat 24 Noiembrie 2020, 17:53 de decalog
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON