URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Septembrie 2021, 15:39

Universitatea din Oradea a intrat în topul în Times Higher Education. Clasamentul internaţional e condus de Universitatea din Oxford

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un număr de 16 universităţi din România, cu trei mai multe decât în 2020, se regăsesc anul acesta în topul Times Higher Education, care clasifică instituţiile de învăţământ superior în funcţie de cercetare, calitatea predării şi impact.

Printre cele trei universităţi nou-intrate în clasament se numără şi cea din Oradea.

„Clasificarea reprezintă o recunoaștere a evoluției academice a instituției orădene pe mai multe dimensiuni precum reputația academică, furnizarea de servicii de educație, productivitatea cercetării, împărtășitășirea rezultatelor cercetării, capacitatea universității de a atrage studenți”, se arată într-un comunicat al Universităţii.

Potrivit site-ului clasamentului, UO are 15.088 studenţi şi un raport de 17,2 studenţi la fiecare profesor. De asemenea, Times Higher Education consemnează că UO are 7% studenţi străini, iar un raport masculin – feminin de 55-45, ceea ce înseamnă că studenţii de sex masculin sunt majoritari.

„Prezența Universității din Oradea în acest clasament reflectă un efort colectiv al corpului academic și o tendință pe care UO își propune să o păstreze în perspectivă”, se mai arată în comunicat.

Pe lângă UO, anul acesta în clasament au mai intrat Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Dintre instituţiile româneşti, cea mai bine clasată este Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Topul global este condus de Universitatea din Oxford.

Vezi mai jos clasamentul universităţilor din România:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
si mau mult context decat in articol
Universitatea din Oradea e trecuta doar la "mai jos de 1200", nu suna chiar asa de bine... Dar totusi, pentru mai mult context, si siutatia e deja mai optimista: Topul a "bagat in seama" 1600 universitati, deci suntem intre 1200 si 1600. Dar in UE sunt cca. 2750 universitati, in SUA cca. 4000. Doar cu astea 7000, si deja inseamna ca esti in top 22%... Dar apoi cate mai sunt in tarile fostului imperiu britanic (Canada, Australia, Noua Zeelanda), in America Latina, in Japonia, in India, China, restul Asiei, toata Africa...
Postat 06 Septembrie 2021, 04:29 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON