URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Octombrie 2020, 15:29

Universitatea de Vest Timişoara arată că n-a cerut tardiv anularea diplomei lui Florian Bodog. PSD-istul se pretinde o victimă politică!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chiar dacă a trecut mai bine de un an de la confirmarea plagiatului în lucrarea de doctorat pe care Florian Bodog a susţinut-o la Universitatea de Vest Timişoara, termen în care, potrivit Legii Educaţiei, se poate solicita în instanţă anularea unei diplome, conducerea instituţiei susţine că procesul deschis acum pentru anularea diplomei nu este tardiv.

În termen

"Menţionăm că cererea care face obiectul dosarului nr. 2705 / 111 / 2020, înregistrat pe rolul Tribunalului Bihor, a fost formulată în termenul legal, în acord cu prevederile Legii educaţiei naţionale anterior amintite", se arată într-un răspuns transmis de UVT la cererea BIHOREANULUI.

Documentul invocă decretul preşedintelui Klaus Iohannis privind instituirea stării de urgenţă în România din cauza pandemiei de Covid-19, respectiv pe cel de prelungire a acestei stări. Aşadar, termenul de un an a fost suspendat între 16 martie şi 14 mai, așadar dosarul înregistrat la Tribunalul Bihor pe 24 septembrie ar fi fost în interiorul termenului prelungit.

Plagiatul lui Bodog din lucrarea de doctorat intitulată "Managementul şi marketingul unităţilor sanitare" a fost confirmat de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) la data de 25 iulie 2019. Ordinul ministrului Educaţiei care confirmă retragerea titlului a fost publicat pe 18 septembrie 2019, ceea ce înseamnă că termenul de 14 luni ar expira pe 18 noiembrie.

Bodog se dă victimă

Pe de altă parte, PSD-istul Florian Bodog a declarat jurnaliştilor din Bucureşti că verdictul de plagiator şi acţiunea din instanţă nu sunt argumentate şi pretinde că este, de fapt, o victimă politică, pentru că acum candidează la un nou mandat de parlamentar.

"Este o chestiune politică, reîncălzită acum. Dar mai este un proces în instanţă, cel prin care eu am atacat decizia CNATDCU în justiţie, anul trecut, şi care este un proces în curs", a declarat Bodog pentru ziarul Libertatea. Aşa cum BIHOREANUL a scris, acest proces se judecă la Curtea de Apel Oradea.

Fostul ministru al Sănătăţii a mai spus că, din punctul său de vedere, n-a plagiat. "Teza mea fost elaborată în două etape. Prima etapă, când trăia profesorul Demetrescu, iar continuarea am făcut-o la Timişoara. Din punctul meu de vedere, nu am plagiat. La momentul la care a fost elaborată teza, tot conţinutul era original", a declarat Bodog.

El susţine că, în timp ce încă lucra la teză, o parte din lucrare a apărut într-o carte. "Am folosit textele din partea pe care am lucrat-o cât timp trăia profesorul Demetrescu alături de colega mea, în cadrul unui proiect de cercetare, şi am fost de acord să le publice în carte, fără să mai fiu trecut şi eu ca autor", a adăugat actualul candidat pe listele PSD Bihor la alegerile parlamentare.

Colega la care face referire este Lucia Daina, directoarea medicală a Spitalului Judeţean din Oradea, care, potrivit CNATDCU, a scris una din cărţile plagiate de Bodog şi care, ulterior izbucnirii acestui scandal, a susţinut, în scris, că de fapt a lucrat împreună cu acesta la elaborarea volumului respectiv, dar fără ca el să vrea să-şi publice numele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Meritocratie si competenta.
Hotul prins si dovedid este tot un hot, ca e prins acum, peste un an sau peste ... ani.
Postat 30 Octombrie 2020, 23:38 de Dorel2016
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON