URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Aprilie 2021, 09:57

Universitatea de Medicină din Cluj nu-l mai angajează pe Bodog. Rectorul dă înapoi, după ce a fost luat la întrebări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Plagiator şi impostor dovedit, parlamentarul PSD Florian Bodog nu va mai fi cadru didactic asociat la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, aşa cum şi-a dorit.

După ce BIHOREANUL a dezvăluit, luni, ambiţia lui Bodog, rectorul de la Cluj, Dana Buzoianu, a anunţat că „probabil” nu îl va mai angaja. „Probabil că nu o să îi mai oferim un contract, deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici”, a declarat Dana Buzoianu (foto dreapta), la Europa FM.

Pregătit de angajare

Interpelată iniţial de jurnaliştii EduPedu.ro pe această chestiune, Buzoianu a negat că Universitatea pe care o conduce îl angajează pe Bodog în funcţia de cadru didactic asociat, catalogând informaţia drept „fake news”.

În realitate, însă, informaţia este cât se poate de reală. Aşa cum BIHOREANUL a scris, Bodog a făcut o cerere către Consiliul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, unde este cadru didactic titular, solicitând acceptul şefilor pentru „a susţine activităţi didactice ca şi cadru didactic asociat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca, în anul universitar 2020-2021, fără a afecta activitatea didactică din cadrul facultăţii”.

Cererea sa a fost aprobată la începutul lunii martie, iar pe 25 martie a fost confirmată şi de Senatul Universităţii din Oradea. Aşadar, de aproape o săptămână, Bodog este liber să semneze un contract cu UMF Cluj Napoca şi e greu de crezut că a făcut aceste demersuri birocratice dacă n-ar fi avut deja acordul conducerii instituţiei la care vrea să devină asociat.

De altfel, de regulă, universitarii înaintează aceste cereri după ce au perfectat o înţelegere cu noul angajator, obţinerea acordului şefilor fiind doar o formalitate.

Cerere Bodog

Soluţie de avarie

Ulterior, în discuţia cu jurnaliştii Europa FM, Buzoianu a confirmat că i-a oferit un contract de profesor asociat fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, în ciuda faptului că acestuia i-a fost retras titlul de doctor din cauza plagiatului.

Aşa cum se ştie, CNATDCU i-a retras lui Bodog titlul de doctor în Management obţinut la Universitatea de Vest din Timişoara, după ce specialiştii au confirmat că lucrarea este copiată. În plus, parlamentarul PSD a rămas şi fără dreptul de a coordona doctoranzi, Ministerul Educaţiei confirmând că acesta nu a îndeplinit criteriile minime pentru a obţine titlul de abilitare, aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit încă din 2016. 

Întrebată dacă este morală angajarea lui Bodog, șefa UMF Cluj a spus că nu ar avea o problemă cu această colaborare, pentru că are deficit de personal. Aşadar, în lipsa unui profesor mai bun, merge şi unul dovedit plagiator...

„Până acum, știți cum e și cu doctoratul ăsta, că și eu m-am interesat: are două doctorate. Și doctoratul retras e cel în economie, nu în medicină. În același timp, universitatea mea, în acest moment nu are profesor la chirurgie plastică. E o chestie de utilitate, ca să zic așa. Nu avem, nu avem nici conferențiar, nici profesor. Datorită situației pe care ați menționat-o, probabil că nu o să-i mai oferim (n. red. contract), deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici”, a declarat Buzoianu la Europa FM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
prost să fii, noroc să ai
Când brancardierul de ieri ajunge profesorul universitar de azi, drumul este unul singur, acela al plagiatului. Când rectorul UMF se asociaza cu plagiatorul înseamnă că se duce de râpă și una din puținele școli adevărate de medicină din România. Când hoțul cu prostul conduc o școală cum e UMF și fac politică în Parlamentul României mai poate cineva să zică că are occidentul ceva cu noi, că ei ne privesc ca pe o țară de mâna a doua, că suntem nedreptățiți? Singurii vinovați suntem noi, noi care tăcem, noi care îi lăsăm pe hoți să fure, noi care-i lăsăm pe proști să ne conducă, noi care nu vrem regulile corecte ale UE, noi care credem că mai merge cu furăciunile de tip bolșevic.
Postat 01 Aprilie 2021, 11:35 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON