URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 27 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
04 Iunie 2024, 09:44

Unde pot fi aruncate medicamentele expirate în Bihor? DSP Bihor a publicat lista unităților sanitare

Unde pot fi aruncate medicamentele expirate în Bihor? DSP Bihor a publicat lista unităților sanitare foto generic, arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Bihor, medicamentele expirate și/sau neutilizate vor fi preluate de la populație de 22 unități spitalicești publice și private, a anunțat luni Direcția de Sănătate Publică a județului.

Preluarea se face potrivit unui program stabilit de fiecare unitate, în una sau două zile lucrătoare ale săptămânii.

Potrivit DSP Bihor, este vorba despre 18 unități sanitare din mediul urban și patru din mediul rural: spitalele Orășenesc din Aleșd, de Recuperare Medicală din Băile Felix, Municipal din Beiuș, Centrul Multifuncțional din Bratca, spitalele Municipal din Marghita, de Psihiatrie din Nucet, Unitatea de Asistență Medic-Socială din Nucet, spitalele Județean, CFR, Pelican, Euclid, NewMedics, clinica Laser System, spitalul Clinica Lavinia Davidescu și clinica Medetil (toate din Oradea), Unitatea de Asistență Medico-Socială din Popești, Spitalul Municipal și Unitatea de Asistență Medico-Socială din Salonta, spitalele Auxologico President din Băile Felix, Orășenesc și respectiv de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță din Ștei, precum și Unitatea de Asistență Medico-Socială din Valea lui Mihai.

Fiecare din aceste unități, precizează DSP Bihor, trebuie să afișeze în spațiul de colectare a deșeurilor de medicamente rezultate de la populație, la loc vizibil, postere de prezentare a categoriilor deșeurilor colectate cu exemplificare, precum și mesaje de avertizare pentru populație vizând riscurile care decurg din aruncarea necontrolată a acestor deșeuri în mediul înconjurător.

„Pentru protejarea mediului înconjurător și implicit a sănătății individuale și colective, solicităm tuturor persoanelor care au în gospodărie medicamente care sunt expirate sau pe care nu le mai utilizează să le depună la cel mai apropiat punct de colectare dintre cele 22 existente în județul Bihor”, precizează DSP Bihor.

Aruncarea medicamentelor împreună cu deșeurile rezultate din locuință (deșeuri menajere) poate duce la contaminarea solului și apei. Riscul este cu atât mai mare cu cât o parte semnificativă din populație consumă apă din puțuri sau din fântâni, care nu este tratată în niciun fel. Consumul de apă contaminată cu substanțe medicamentoase poate duce la anumite îmbolnăviri, intoxicații (în funcție de substanța activă) sau creșterea rezistenței la antibiotice. 

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, de la 1 ianuarie 2024, responsabilitatea preluării acestor deșeuri revine exclusiv spitalelor, publice sau private, dar, până de curând, în Oradea nicio unitate sanitară nu le-a preluat.

Citiți detalii, în articolul: „Pericol fără leac: Orădenii n-au unde să arunce medicamentele expirate. Spitalele refuză să le primească!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6557 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON