URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 23 AUGUST 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Marea problemă a politicienilor noștri nu este că mai toți sunt niște prostalăi, cu școli precare și cu creiere sumar mobilate. Problema principală este că, după ce că sunt așa cum sunt, mai și claxonează.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
De când locuiesc într-o suburbie a orașului am ocazia să urmăresc involuția de la entuziasm la delăsare în modul în care majoritatea orădenilor mutați la periferie își îngrijesc noile proprietăți. În primii 2 - 3 ani își fac curți arătoase, cu „amenajări peisagistice”, unii chiar și cu flori, iar apoi le lasă în paragină, de le năpădesc buruienile. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Dacă săptămâna trecută am prezentat modul în care se restituie sau se predă permisul conform acestor norme, săptămâna aceasta vom vedea la ce trebuie să fim atenți când suntem opriți pentru testare. Deoarece noile norme prevăd că se vor întocmi procese-verbale distincte de cele de sancționare prin care persoana oprită trebuie să furnizeze anumite date și trebuie să își exprime consimțământul pentru efectuarea unor proceduri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iulie 2024, 19:39

Un tânăr orădean, viitor polițist, este campion mondial la pescuit. Echipa României a bătut Franța, pescuind aproape o jumătate de tonă de crap (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România a câștigat campionatul mondial de pescuit sportiv la crap U22, adică destinat sportivilor care au între 18 și 22 de ani, după ce lotul de 8 pescari a prins peste 460 de kilograme de pești în trei zile.

Concursul s-a desfășurat între 10 și 13 iulie în Letonia, pe Lacul Balote, unde echipele naționale calificate au pescuit non-stop timp de 72 de ore.

La final, în funcție de cantitatea totală de pești prinși, s-a făcut clasamentul, iar România a fost fruntașă, cu 461,740 kg de pești capturați și eliberați apoi în apă.

Cel mai mare crap prins de români a cântărit 11,080 kg, iar în total pescarii tricolori au capturat 137 de pești.

Pe locul II s-a clasat echipa Franței, cu 361 kg de pești prinși, semnificativ mai puțini decât cei prinși de pescarii români. Locul III a fost ocupat de echipa Letoniei, cu 308 kg.

Din lotul țării noastre a făcut parte și orădeanul Alexandru Ovari (foto), un pescar împătimit și viitor polițist, tânărul de 20 de ani fiind student la Academia de Poliție din București.

„A fost o luptă grea”, a declarat Ovari, luni, pentru BIHOREANUL, despre competiția la care a participat. Tânărul este pasionat de pescuit din copilărie, când tatăl său i-a pus undița în mână.

Alături de Alex Ovari, echipa României a fost formată din Cătălin Guta, Cătălin Alexandru, Cezar Scorleanu, Ștefan Neculau, Cătălin Vasile, Alex Cotoi și Alex Breten, în timp ce căpitani au fost Dan Badarcea și Andrei Vlădeanu, iar manager Ovidiu Lazăr.

Pentru a se califica în lotul României, pescarii au participat la două competiții organizate în primăvară și în iunie. De pregătirea lotului și organizarea deplasării la campionatul mondial s-a ocupat Liga Pescarilor de Crap, o asociație de profil din București.

Reușita lui Alex Ovari este a doua pentru comunitatea pescarilor din Bihor în ultimele săptămâni. În premieră, două echipe din Bihor au fost laureate în finala campionatului național de pescuit sportiv staționar, care s-a desfășurat între 4 și 7 iulie la pescăria Valea lui Mihai din județul Alba, în organizarea Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4668 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON