URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Februarie 2022, 11:20

Un tânăr de 19 de ani din Oradea își caută familia: „Am fost găsit de un polițist lângă un spital”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr în vârstă de 19 de ani din Oradea face apel la comunitatea online să îl ajute să își găsească familia care l-a abandonat la începutul anilor 2000. 

Emanuel Berceni a făcut acest apel într-un mesaj postat pagina de Facebook "The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României", creată special pentru copiii abandonaţi sau adoptaţi care încearcă să-şi găsească familia.

Potrivit postării, Emanuel s-a născut pe 1 octombrie 2002, în Oradea.

„Sunt aici în căutarea originilor mele, părinților mei, fraților, rudelor sau oricine apropiat mie”, a scris el, postând și câteva versuri privind dorul de mamă.  

„Am fost găsit de un polițist lângă un spital din Oradea, după care am fost dus la orfelinat și am stat până la 8 ani în satul Groși, comuna Aușeu, județul Bihor. De aici am fost luat în plasament de către o familie minunată din Oradea. Nu am cuvinte suficiente să le mulțumesc pentru că m-au crescut, dar totuși întrebările la care nu am răspuns mă macină. Din păcate nu dețin alte informații despre mine”, a arătat băiatul.

Tânărul de 19 ani spune că, de-a lungul anilor, a realizat cât de mult îi lipsesc părinții biologici. Din acest motiv a și apelat la comunitate să îl sprijine să își găsească familia.

„Nu există zi pe lumea asta să nu mă gândesc la chipul mamei mele, deși de multe ori îmi apare în vis iar eu incerc să o îmbrățișez alintându-mă ca orice copil. Este dorința sufletului meu, de aceea vă rog pe toți să mă ajutați cu DISTRIBUIRILE voastre cât de mult, poate cineva își va aminti și de destinul meu. Vă mulțumesc tuturor!”, a mai scris el.

După cum BIHOREANUL a mai scris, pagina "The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României" a fost înfiinţată în ianuarie 2015 de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă originară din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda, care a început să îşi caute fratele, adoptat în urmă cu 26 de ani. Până să-l găsească, însă, a reuşit să reunească câteva zeci de familii, aşa că a decis să "deschidă" demersul ei spre comunitate.

Numeroase persoane despărțite de familie au apelat la ea pentru a-și populariza mesajele. Ideea este simplă: Cu cât postările lor se distribuie mai mult, cu atât le cresc mai mult şansele.

Până în prezent, pagina a strâns peste 135.000 de urmăritori, iar cu ajutorul voluntarilor implicaţi în proiect, sute de persoane - înşirate într-o postare pe pagină - şi-au găsit familiile.

Vezi mai jos mesajul lui Emanuel!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON