URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iunie 2013, 17:28

Un tânăr de 19 ani a murit şi un adolescent de 14 ani e în stare gravă, după ce au fost înghiţiţi de apele Crişului Negru

Un tânăr în vârstă de 19 ani a murit şi un adolescent de 14 ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce au intrat, duminică după amiază, în apele Crişului Negru la Drăgăneşti şi nu au mai ieşit.

"La faţa locului au fost mobilizate echipajele de prim ajutor calificat şi de căutare - salvare de la înec, de la Secţia de Pompieri Beiuş, precum şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, însă cele două persoane au fost scoase la mal de către cei aflaţi în apropiere la momentul producerii evenimentului", a precizat BIHOREANULUI locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit acesteia, băiatului de 14 ani i-a fost acordat primul ajutor şi a fost transportat de Ambulanţă l-a transportat la Spitalul Municipal Beiuş. Adolescentul respiră şi prezintă hipotermie temporară, fiind, totuşi, în stare gravă.

Tânărul de 19 ani nu a mai putut fi salvat, deşi urgentiştii s-au chinuit zeci de minute să îl salveze.

Deocamdată nu se cunosc exact împrejurările producerii evenimentului, acestea urmând să fie stabilite în urma unei anchete desfăşurate de poliţişti.

UPDATE:

Într-un comunicat transmis luni, ISU le cere bihorenilor să fie prudenţi, reamintindu-le că ignoranţa le poate periclita viaţa.

"Din nefericire, în judeţul Bihor, în cursul anului 2012, zece persoane şi-au pierdut viaţa înecate în apele Crişului Repede, Crişului Negru, în canale colectoare şi în lacul Sântion", arată comunicatul, care oferă şi recomandări pentru prevenţia acestor evenimente nedorite.

Supravegherea permanentă a copiilor aflaţi în apă sau în apropiere, scăldatul doar în locuri special amenajate, evitarea scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci sunt doar câteva dintre ele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Dumnezeu sa te odihneasca in pace!
ce povesti mai omule?baiatul a murit la Draganesti pe crisul pietros..la o cascada..curentii l-au tras si nu a mai avut sanse din pacat :| :| si nu au fost la pescuit,au plecat doar la o mica balaceala si apa era prea mare si curentii puternici si nu a mai avut sanse..Baiatul de 14 ani se simte mai bine si maine va fi externat din spital.
Postat 16 Iunie 2013, 21:33 de RIP Viorel!
povesti
povesti de adormit copii . Ia vedeti voi pe unde e cablul ala de curent trifazic al taranilor beti si care vor peste la cina . Pe Crisu' Negru e o moda cu privire la intelighentia vajnicilor prostalai tarani de a scoate peste cu curent .....de ani de zile , numai ca toata lumea tace . Duminica , mai ales , vuieste Crisul de gratarele si manelele incultilor de servici care lasa o mizerie de nedescris si isi fac baia saptamanala cu mioriticul sampon de doi lei alaturi de caii pe care ii au . Alooooo.......militia !!!! .....treziti-va ca pot sa moara gramada de oameni din prostia taranimii "creatoare" .
Postat 16 Iunie 2013, 18:30 de gabriel
Distractie
daca ne mai apucam necazurile, cine raspunde de caldura, meteologii sau parintii. Daca aveti probleme cu temperatura la umbra la o inghetata, sau inbaiati va la locuri special amenajate altfel Domnul va va lua la El.
Postat 16 Iunie 2013, 18:15 de Ionica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON