URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 August 2024, 10:33

Un soldat căruia i-au fost amputate picioarele, protagonistul variantei ucrainene a emisiunii „Burlacul”

Un soldat căruia i-au fost amputate picioarele, protagonistul variantei ucrainene a emisiunii „Burlacul” Sursa foto: Instagram
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un militar ucrainean care şi-a pierdut membrele inferioare pe front în timpul războiului cu Rusia va fi protagonistul emisiunii "Burlacul", devenind astfel cel mai dorit bărbat din Ucraina.

Alexander "Terren" Bryuko, în vârstă de 26 de ani, a rămas invalid după ce a fost rănit grav în august 2022, în timpul unui atac asupra unităţii sale în apropiere de Izium, o localitate strategică din regiunea Harkov, ocupată de forţele ruseşti la acea vreme, scrie Digi24, citând presa internațională.

La doar şase luni după accident, a început să meargă din nou cu ajutorul protezelor şi a devenit o figură publică cunoscută în Ucraina, cu zeci de mii de urmăritori în mediul online.

Din toamnă va participa la varianta ucraineană a emisiunii Burlacul, un reality show în care mai multe femei concurează pentru inima unui singur bărbat. Formatul originar din Statele Unite a fost preluat şi adaptat în trecut şi pentru publicul din România, de postul de televiziune Antena 1.

"Este militar, veteran, persoană publică, autor al cărţii "Povestea unui om încăpăţânat" şi membru al echipei naţionale Invictus Games. De doi ani aţi tot întrebat dacă se va întoarce la STB emisiunea Burlacul. Şi am răspuns sincer că asta se va întâmpla când vom avea un adevărat erou al vremurilor noastre. La urma urmei, principalul burlac al ţării nu este doar un om de succes gata să construiască o relaţie. Întotdeauna este cel pe care femeile ucrainence sunt gata să îl numească perfect pentru ele. Astăzi, omul perfect în ochii ucrainenilor este un apărător alături de care te simţi în siguranţă. Toamna aceasta, împreună cu Burlacul, vom forma o cultură naţională, prietenoasă veteranilor şi veteranilor. Şi să ne scufundăm într-o nouă poveste de dragoste", este mesajul pe pagina de Instagram a emisunii.

Oleksandr speră ca, prin intermediul acestui show, să îşi găsească o parteneră de viaţă, dar şi să atragă atenţia asupra provocărilor cu care se confruntă veteranii răniţi şi persoanele cu dizabilităţi din Ucraina.

"Această emisiune este urmărită de milioane de oameni şi reprezintă o oportunitate uriaşă de a influenţa pozitiv perspectiva acestora", a declarat tânărul.

El doreşte să demonstreze că veteranii răniţi nu sunt "outsideri, ci membri cu drepturi depline ai societăţii care duc o viaţă bună". În cazul său, spune că viaţa lui este acum "chiar mai bună decât înainte de război, mai bună decât înainte să fiu rănit".

Bryuko, care este şi autorul unei cărţi şi membru al echipei naţionale Invictus Games, a devenit o figură publică cunoscută, iar anunţul că va fi noul "Burlac" a generat un interes masiv în rândul telespectatorilor ucraineni.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON