URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 22 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Foarte mulți s-au întrebat cum e posibil ca, statistic, Bihorul să stea cu salariile la un nivel sub Sălaj, de exemplu, dar totuși la noi să fie pline localurile și prețurile să se apropie de cele din Cluj. Explicația e simplă: în statistici nu sunt cuprinse veniturile nefiscalizate, iar de acest lucru beneficiază din plin nu doar bihorenii, ci în general orice județ care are norocul să aibă o vamă...
Zic şi eu
Adrian Cris
Să fie nici prea tânăr, nici prea în vârstă, dar și în putere, și carismatic, să aibă experiență, dar nu și cicatrici, moderat, dar și însuflețitor, să fie cunoscut, dar nu și cu schelete prin dulap, și mai ales să nu fie membru în niciun partid. Cam ăsta ar fi profilul creionat de popor pentru viitorul președinte.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În contextul deciziei Curții Constituționale prin care au fost anulate alegerile prezidențiale, cu consecința reluării întregului proces electoral, ridică problema exercitării demnității de președinte al României pe perioada de la expirarea mandatului actualului președinte și până la învestirea președintelui ce va fi ales în primăvară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Martie 2024, 19:26

Un rector din Columbia, în vizită la Universitatea din Oradea. Cele două instituții vor să colaboreze

Un rector din Columbia, în vizită la Universitatea din Oradea. Cele două instituții vor să colaboreze (sursa foto: Universitatea din Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea vrea să colaboreze cu o instituție academică din America de Sud. Rectorul Universității Quindio din Columbia, Luis Fernando Polania Obando, și un profesor al aceleiași instituții, Eduardo Andrés Perafán, se află într-o vizită la Oradea.

Luni, oaspeții columbieni au fost primiți de rectorul orădean Constantin Bungău, care îl cunoștea pe omologul său columbian de la târgul educațional ce a avut loc la Rotterdam anul trecut.

„Nu avem încă foarte multe relații de colaborare cu universități din America de Sud, de aceea mă bucură mult vizita dumneavoastră. Sunt sigur că, în urma discuțiilor pe care le vom avea, vom descoperi numeroase oportunități pe care să le fructificăm împreună”, le-a spus Bungău musafirilor săi, potrivit unui comunicat al UO.

Universitatea Quindio are peste 20.000 de studenți, administrează, anual, un buget de 50 de milioane de dolari și este interesată să dezvolte colaborări de tipul mobilităților academice, pentru profesori și personalul administrativ, studii cu dublă specializare, proiecte de cercetare și schimburi socio-culturale.

„Încercăm să dezvoltăm interacțiunile culturale, pentru a oferi studenților și colegilor noștri o perspectivă globală care să-i ajute în a avea o viață locală mai bună”, a afirmat rectorul Luis Fernando Polania Obando.

La rândul său, profesorul Eduardo Andrés Perafán a subliniat că Universitatea din Quindio este o instituție academică ce pune un accent special asupra a trei misiuni: Educație, Cercetare și Dezvoltare socială.

„Proiectele care implică dezvoltarea socială sunt, mai ales, foarte importante pentru universitatea noastră”, a subliniat Eduardo Andrés Perafán, adăugând că este convins că cele două instituții de învățământ superior pot „aborda proiecte comune de cercetare, care să fie benefice pentru ambele părți”.

Constantin Bungău a constatat că cele două universități au foarte multe lucruri în comun și s-a arătat deschis pentru o colaborare. De altfel, la finalul întrevederii, cei doi rectori au semnat câteva acorduri cadru de parteneriat.

Înainte să facă o scurtă vizită la bisericuța de lemn din campus, rectorul Luis Fernando Polania Obando a trecut pe la Biblioteca Universității din Oradea unde a scris un mesaj în Cartea de Onoare a instituției academice. Marți, reprezentanții Universității din Quindio au programate întâlniri cu decanii mai multor facultăți orădene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Care este Tema?
Prafurile!?
Postat 19 Martie 2024, 11:22 de Maikeltroll
Românii ce oferă?
Că de columbieni n-am teamă că au ce da, de când cartelurile finanțează bunăstarea CIA.
Postat 19 Martie 2024, 08:44 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.779 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON