URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Aprilie 2021, 09:58

Un proces... alunecos: Primăria Oradea a cerut tardiv despăgubirile pentru alunecarea dealului Ciuperca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii firmelor care au lucrat la amenajarea dealului Ciuperca pot respira uşuraţi. Tribunalul Bihor a respins săptămâna trecută ca tardivă acţiunea prin care municipalitatea le cere daune de 2,45 milioane lei, reprezentând despăgubirile pentru refacerea dealului în urma alunecărilor din noiembrie 2016.

Confruntată cu un proces complicat, cu 16 pârâţi, fiecare cu propriii avocaţi, şi cu largi ecouri în comunitatea locală, care a văzut dealul venind la vale fără să fie găsit niciun vinovat, instanţa a preferat să respingă cererea de judecată ca depusă prea târziu.

Tribunalul a luat probabil în calcul un termen limită pentru deschiderea procesului de 3 ani de la recepţia lucrărilor, faţă de cel de 10 ani pe care îl invocă juriştii municipalităţii, conform Legii construcţiilor.

Primăria poate contesta hotărârea la Curtea de Apel, dar după ce a întârziat cu anii deschiderea unei acţiuni, ca să poată găsi o soluţie prin care să îşi absolve de orice vină propriii angajaţi şi să paseze responsabilităţile exclusiv executanţilor, municipalitatea riscă acum ca toţi vinovaţii să-i scape printre degete. Dacă nu cumva tocmai ăsta era şi scopul...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Mda
Cam slabuti cei din primarie. Sa nu uitam totusi ca vinovatii au tras de timp mintind ca vor repara doar sa nu i-i dea rapid in judecata. Practic teparii au tras de timp.
Postat 13 Aprilie 2021, 19:26 de nihil
De-a v-ați ascunselea cu ardelenii
E clar, justiția românească nu favorizează ardelenii! Dacă vrei să furi, mișcându-te încet, ești prins. Dacă vrei să prinzi hoții, adunând probele la ralanti, se prescriu faptele.
Postat 12 Aprilie 2021, 22:32 de User anonimizat
inteligenta tardiva in primaria Oradea.
dupa 3 ani, serios? astia sunt rusinea intelectuala a Oradiei. nu stim daca e rea vointa sau cu dedicatie, stim ca angajatii primariei se plang ca lucreaza exagerat de mult si ca postul de jurist e disponibil de anul trecut,d ar nu-l ocupa nimeni. oare de ce? ******* felicitari Bihoreanului pt articol!
Postat 12 Aprilie 2021, 18:14 de roger
nu plateste nimeni nici o greseala
Reteta este bine cunoscuta: nici la licitatia pt strangerea gunoaielor nu plateste nimeni pt ca a uitat sa treaca in caietul de sarcini si strangerea sticlei. In consecinta primaria, adica noi toti, vom plati acest serviciu si nici un angajat sau sef care a aprobat caietul de sarcini nu va plati. Sau in cazul noii linii de tramvai, cand cineva a uitat sa bifeze licitatia ca fiind internationala si acum primaria, adica noi, risca sa faca ramburseze sau sa nu poata accesa banii europeni. La fel si in cazul Ciuperca: un malpraxis clar.
Postat 12 Aprilie 2021, 12:27 de oradea_mea_si_a_ta
DNA nu intra pe fir?
Eugenia Borbey fosta sefa a directiei juridice din perioada de "adormire" va plati prejudiciul de 2.45 milioane? DNA??? Chiar am ajuns ca la Craiova sa facem manarelile pe fata si sa nu fie nimeni tras la raspundere? DNA??? Nu e evident ca Borbey a amanat intentionat constituirea de parte civila? Cine a interzis subordonatilor trimiterea dosarului la Judecatorie timp de 3 ani? Cine e sefa??? DNA???
Postat 12 Aprilie 2021, 10:51 de Emerik
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON