URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Septembrie 2024, 15:35

Un pompier bihorean aflat în timpul liber a salvat un bărbat captiv într-un autoturism răsturnat, la Sarcău

Un pompier bihorean aflat în timpul liber a salvat un bărbat captiv într-un autoturism răsturnat, la Sarcău Sursa foto: ISU Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 69 de ani a fost salvat luni seara de un pompier din Bihor, aflat în timpul liber, după ce autoturismul în care se afla s-a răsturnat în localitatea Sarcău. Pompierul a intervenit pentru a preveni un incendiu, dat fiind că se simțea miros de benzină, dar și pentru scoaterea bărbatului aflat în mașină.

Conform unui comunicat de presă transmis marţi de lt. col. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crișana, Socaci a ajuns la locul accidentului şi a constatat că autoturismul răsturnat emana miros de gaz şi benzină, iar victima a rămas captivă.

Pompierul care mergea spre casă, în Satu Barbă, împreună cu fiul său de 13 ani (foto jos), a intervenit imediat pentru a preveni pericolele, a împiedicat persoanele care se adunaseră în jur să readucă maşina pe roţi, din cauza riscului de agravare a eventualelor leziuni ale şoferului.

„Luni seară, Răzvan se întorcea acasă, în Satu Barbă, cu fiul său, în vârstă de 13 ani, după ce îl dusese pe băiat la un antrenament în Oradea, când, deplasându-se prin localitatea Sarcău, a ajuns la locul în care, cu puţin timp în urmă, se produsese un accident rutier. În câteva secunde, subofiţerul a evaluat situaţia, constatând că se simţea miros de gaz şi benzină. Totodată, a observat că şoferul a rămas captiv în interiorul autoturismului care se răsturnase pe o parte, iar câţiva cetăţeni se pregăteau să redreseze autovehiculul", se arată în comunicatul ISU.

Potrivit ISU Crișana, pompierul a pătruns în autoturism prin portbagaj, a evaluat starea victimei şi i-a solicitat unui alt şofer să decupleze bornele maşinii pentru a preveni un incendiu. După ce parbrizul a fost îndepărtat, bărbatul a fost evacuat în siguranţă şi fără răni grave.

„Bunicul, în vârstă de 69 de ani, care a fost evacuat teafăr şi în siguranţă, din autoturism, le-a mulţumit lui Răzvan şi celorlalte persoane care s-au oprit să dea o mână de ajutor, exprimându-şi recunoştinţa faţă de gestul care, probabil, i-a schimbat soarta”, a mai transmis reprezentanta ISU Bihor.

Incidentul de luni seara de la Sarcău a fost înregistrat la Poliție ca o tamponare, dat fiind că nimeni nu a avut nevoie de internarea în spital. Astfel, nu se cunosc cu exactitate circumstanțele în care s-a produs.

Plutonierul adjutant Răzvan Socaci, în vârstă de 40 de ani, este pompier în cadrul ISU Bihor din anul 2006, desfăşurându-şi activitatea la Garda de Pompieri Sălard, unde ocupă funcţia de comandant de echipaj. În cei 18 ani de carieră, Socaci a participat la numeroase intervenţii, iar în urmă cu trei ani a salvat o adolescentă lovită de o maşină pe o trecere de pietoni din Zalău.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON