URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 04 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Se tot miră unii cum de a ieșit câștigător în primul tur un personaj precum Călin Georgescu, candidatul anti sistem, antisemit și prolegionar, care nu crede că omul a ajuns pe Lună, dar e convins că războiul din Ucraina e o ficțiune. Tot la două cuvinte îl ivocă pe Dumnezeu, vorbește despre iubire și nevoia de pace. Dar mă întreb: la ce dracu' ne mai trebuie nouă pace, dacă războiul din Ucraina nu există?
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Noiembrie 2021, 14:08

Poliţist de frontieră din Borş, înregistrat negociind şpaga, a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare. Daniel Marius Babău încasase iniţial 4 ani de detenţie

Poliţist de frontieră din Borş, înregistrat negociind şpaga, a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare. Daniel Marius Babău încasase iniţial 4 ani de detenţie foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un poliţist de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, condamnat de Tribunalul Bihor la 4 ani de închisoare cu executare pentru o mită de 500 lei, cerută unui şofer ca să-i permită intrarea în ţară, a scăpat de închisoare.

Curtea de Apel Oradea i-a scăzut, vineri, pedeapsa, de la 4 ani la 3 ani, şi a dispus ca executarea ei să fie suspendată pe un termen de supraveghere de 3 ani.

Potrivit portalului instanței de judecată, magistrații au reținut circumstanţe atenuante cu privire la "împrejurările legate de fapta comisă, care diminuează gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului", împrejurări care însă nu au fost detaliate.

Instanţa a dispus, de asemenea, ca poliţistul de frontieră să plătească şi o amendă penală de 10.000 lei şi ca, în perioada supravegherii, acesta să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Bihor sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, respectiv să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Oradea sau la Mănăstirea Sfintei Cruci. 

Dănuţ Marius Babău, 48 ani, agent şef adjunct de poliţie în cadrul PTF Borş, a fost trimis în judecată în aprilie 2018, în urma unei anchete desfăşurate de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul de frontieră a fost denunţat telefonic la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române de un şofer căruia i-a cerut 200 euro şi care i-a plătit efectiv 500 lei, pentru a fi iertat de o amendă contravenţională şi a i se permite intrarea în ţară.

Şoferul a fost direcţionat către DGA Bihor, iar denunţul a fost înaintat Parchetului Bihor împreună cu telefonul mobil al denunțătorului, pe care acesta înregistrase discuţiile purtate, în care se aude cum frontieristul îşi negocia şpaga. 

Babău a fost reţinut pentru 24 de ore, în timpul anchetei, iar procurorii i-au cerut arestarea, instanţa respingând însă solicitarea şi dispunând plasarea lui sub control judiciar. În timpul cercetărilor, subofiţerul a uzat de dreptul la tăcere, iar în faţa judecătorului de la Tribunalul Bihor, unde s-a derulat în prima fază procesul, a negat acuzaţiile, pretinzând că înregistrarea este contrafăcută, motiv pentru care instanţa a admis expertizarea aparatului pe care se stocase fişierul audio, rezultatul confirmând că vocea înregistrată este a lui.

Ca atare, Babău a fost condamnat pe 31 martie, în acest an, la 4 ani de detenţie, fiindu-i interzise drepturile electorale, dar şi acela de a mai rămâne poliţist de frontieră, pe o perioadă de 3 ani după ispăşirea perioadei de detenţie. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 500 lei pe care poliţistul a încasat-o ca mită şi l-a obligat la plata a 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Nefiind definitivă, hotărârea Tribunalului Bihor a fost atacată de poliţistul de frontieră, care a obţinut o pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel Oradea, instanţă care, însă, a menţinut toate pedepsele complementare şi accesorii aplicate.

Oricum, odată cu pronunţarea verdictului, Dănuţ Marius Babău va fi destituit din funcţie, dar nu-şi va pierde pensia de serviciu. De altfel, spun sursele BIHOREANULUI, acesta şi-a depus deja cererea de pensionare şi, deci, chiar dacă a fost dovedit corupt, va beneficia de pensia specială la ca oricare dintre colegii săi oneşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
L-au scăpat de pușcărie, așa că îl vom vedea prin vreun partid.
Adică, acolo unde șpaga este un stil de viață chiar. Pe de altă parte, de când milițienii beneficiază de pensii speciale? Că din astea au doar magistrații, parlamentarii, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene. S-a schimbat ceva și nu am aflat noi, plebea?
Postat 13 Noiembrie 2021, 10:43 de KP
NU dezinformati
Pensia militara nu este pensie speciala. Atentie, va rog
Postat 13 Noiembrie 2021, 02:16 de User anonimizat
pensionar la 48 de ani - soarta bugetarilor de lux
ce convenabil sa iesi in pensie la 48 de ani! intre timp, spaga continua sa se dea in vama, mai ales pe partea transportatorilor, fara nici o jena. asta era singurul care ar fi picat de prost (probabil era prea smecher si colegii au vrut sa-l scoata de pe linie), numai ca s-a scos la timp.
Postat 12 Noiembrie 2021, 20:34 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7308 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON