URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Septembrie 2021, 13:12

Un orădean cu Covid a murit în izolare la domiciliu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă un deces al unui bihorean infectat cu SARS-CoV-2, al 1.582-lea de la începutul pandemiei, a fost raportat marți de către Direcția de Sănătate Publică Bihor și Prefectura județului.

Potrivit directorului executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, cel mai recent deces este al unui orădean în vârstă de 83 de ani, nevaccinat, confirmat Covid pozitiv în 1 septembrie, și care a ales să rămână în izolare la domiciliu. Bărbatul avea, însă, și alte afecțiuni cronice grave, tumoră și ciroză hepatică, iar în trecut suferise și un accident vascular cerebral.

Autoritățile au raportat marți, de asemenea, identificarea a 27 noi cazuri Covid, după ce în ziua precedentă s-au făcut 479 teste, ceea ce înseamnă că 5,63% din total au dat rezultate pozitive, indicând prezența virusului.

„Din cele 27 persoane diagnosticate, 7 au fost vaccinate”, a declarat BIHOREANULUI dr. Daniela Rahotă.

Marți dimineață, în spitalele din județ erau internați 37 de pacienți Covid, dintre care 8 în stare gravă, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Pelican.

Cu aceste noi diagnosticări, numărul cazurilor active în județ a urcat la 223. De la începutul pandemiei, s-au înregistrat în total 29.712 îmbolnăviri, dintre care 27.907 s-au încheiat cu vindecări.

Pe de altă parte, luni au fost administrate în întregul județ 215 doze de ser anti-Covid, numărul persoanelor complet vaccinate ajungând la 119.752.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Nu mai pronunțați cuvântul "pandemie".
La vârful mondial al medicilor infecționiști s-a lămurit deja că-i vorba de "endemie". Adică de o boală, precum multe altele cu care oamenii conviețuiesc, și care nu va mai dispărea vreodată. Se ameliorează, se repară ori se îngroapă, cu tratament adecvat și/sau anticorpi ce se formează doar în mod natural.
Postat 07 Septembrie 2021, 19:50 de KP
Buna stire
Functioneaza stirea asta mai degraba anti-vaccin. Procentul celor inoculati din totalul infectatilor este acelasi cu al vaccinatilor din judet. Iar exemplul cu acel batran cu ficatul tandari e perfect. Da macar omul poate ca s-a stiut distra in viata aia destul de lunga. Daca era vaccinat poate traia macar 150 de ani. In rest stim ca toate vaccinurile functioneaza, doar ne-au spus politicienii!
Postat 07 Septembrie 2021, 17:31 de Neutryno
alt articol da nota zece
ce sa vezi, a murit mumia, plina de boli cronice. tulai doamne, gata, m-ati convins. acuma ma duc sa-mi fac douaj da doze da vaccin.
Postat 07 Septembrie 2021, 15:21 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON