URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 03 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La capitolul investiții, Oradea stă foarte bine. În valoare absolută a sumelor, doar Clujul ne depășește, iar raportat la investițiile pe cap de locuitor suntem pe primul loc. E vorba de sute de milioane de euro, grosul fiind asigurat din fonduri europene. Acest onorant clasament trebuie imortalizat de actuala conducere a Primăriei, pentru că nu cred că ne vom mai întâlni cu așa ceva.
Zic şi eu
Adrian Cris
Doar două săptămâni au mai rămas până pe 14 aprilie, termenul limită pentru depunerea candidaturilor la șefia Consiliului Județean, și, ciudat, spre deosebire de competiția pentru Președinția României, în care se vor confrunta 11 candidați, pentru conducerea administrației bihorene se prefigurează - cu o singură excepție - un interes încă insesizabil. Cumva paradoxal, căci există, în sfârșit, șanse să câștige și altcineva decât Ilie Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu câteva zile, Președintele interimar al României a promulgat o lege prin care se stabilește faptul că neprezentarea unui condamnat la Poliție sau la închisoare în termen de 7 zile de la data rămânerii definitive a condamnării la pedeapsa închisorii în regim de executare constituie infracțiunea de evadare...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iulie 2022, 14:00

Un ofiţer din ancheta drogurilor extrase într-o cabană din Bihor: „Reţeta era ştiută doar de columbieni” (VIDEO)

Televiziunea Digi24 a difuzat, marţi, o declaraţie făcută, sub protecţia anonimatului, de unul dintre ofiţerii care face ancheta în care a fost descoperit primul laborator secundar de extragere a cocainei din România, într-o zonă izolată din Bihor. Acesta a explicat cum drogurile au ajuns în Europa pe calea aerului, iar apoi au fost "depozitate în locuri izolate din România".

Columbienii au sosit în Bihor fiindcă doar ei ştiu reţeta de extragere a drogurilor din cafeaua măcinată. "Ulterior, aceste droguri erau extrase şi amestecate cu alte substanţe, astfel încât să fie obţinut produsul final, respectiv cocaina clorhidrat. Cei doi "chimişti" din Columbia aveau un rol esenţial în această operaţiune criminală, întrucât aceştia erau singurii care puteau extrage drogurile, pe baza unei reţete secrete, ştiute doar de ei", a detaliat omul legii. 

Acesta a precizat şi că membrii cartelurilor din Columbia caută mereu colaboratori, inclusiv din România, pentru a putea trafica droguri: "Cetăţenii români, într-adevăr, la fel ca orice alţi cetăţeni europeni, au o uşurinţă foarte mare în a intra în contact cu cartelurile columbiene de droguri, întrucât acestea sunt nu neapărat disperate, dar sunt întotdeauna deschise la noi oportunităţi şi o astfel de oportunitate s-a ivit, astfel încât au profitat la maximum de ea".

În fine, ofiţerul a dezvăluit că operaţiunea de prindere în flagrant de la Zece Hotare a fost una delicată şi prin prisma faptul că traficanţii lucrau cu substanţe periculoase, inflamabile.

"În procesul de extragere a cocainei sunt utilizaţi anumiţi precursori, anumite substanţe toxice inflamabile şi foarte periculoase. Tocmai de aceea, specialiştii noştri din cadrul Serviciului Antidrog, în laboratoare clandestine şi alte tipuri de genuri acestora, au intervenit iniţial pentru securizarea zonei şi eliminarea oricăror pericole ar putea surveni, întrucât aceste substanţe pot fi foarte periculoase când nu sunt controlate în mod corect", a spus ofiţerul din anchetă. 

După cum BIHOREANUL a scris, cinci persoane au fost reţinute în urma unei acţiuni de amploare coordonate de structura centrală a DIICOT, după ce anchetatorii i-au filat şi prins în flagrant când extrăgeau, prin metode specifice, cocaină amestecată - pentru a putea fi adusă în România - cu cafea măcinată.

Unul dintre cei cinci este un orădean care a mai avut probleme cu legea. Este vorba despre Emilian Dorel Silaghi, 55 ani, cunoscut în lumea interlopă orădeană sub porecla Sisi şi implicat, în trecut, în grupări profilate pe clonări de carduri în America de Sud.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9774 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON