URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Aprilie 2021, 19:25

Un nou proiect imobiliar în Oradea: Peste 800 de apartamente în blocuri cu 10 etaje, pe malul Peţei, în zona Seleuş

Un nou proiect imobiliar în Oradea: Peste 800 de apartamente în blocuri cu 10 etaje, pe malul Peţei, în zona Seleuş Pe strada Ion Bradu, grupul Prima a demarat deja un proiect imobiliar, pe care acum vrea să-l continue cu alte 6 blocuri (sursa foto: www.primacasa.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fondul locativ din Oradea continuă să crească. O firmă din grupul dezvoltatorului imobiliar Prima Residence şi-a anunţat intenţia de a construi şase blocuri cu câte 10 etaje fiecare (maximum 50 de metri înălţime) şi care în total să găzduiască 825 de apartamente, în zona străzii Ion Bradu, din cartierul Seleuş, pe malul Peţei. Noul cvartal va veni în continuarea cartierului Prima deja existent în zonă.

Investiţia este în fază incipientă, Compania de Construcţii Rezidenţiale AG SRL depunând la Primăria Oradea propunerea de Plan Urbanistic Zonal pentru noul ansamblu rezidenţial, aşa cum a fost întocmită de arhitectul Daniel Tivadar.

Conform documentelor postate pe site-ul Primăriei, la o distanţă de 21 metri de pârâul Peţa şi 20 metri de strada Ion Bradu, se doreşte construirea a şase corpuri de clădire, cu locuinţe colective şi dotări de cartier. Două blocuri vor avea la parter spaţii comerciale şi de servicii. De asemenea, una dintre clădiri va avea, tot la parter, o creşă.

Complexul rezidenţial, întins pe un teren în suprafaţă totală de 30.461 mp, va avea 887 de locuri de parcare, dintre care 643 la nivelul solului şi 244 în garajul subteran. De asemenea, investitorul ar vrea să amenajeze alte 27 de locuri pe un teren al oraşului, aflat în partea vestică a terenului. Spaţiile verzi vor ocupa minimum 21% din suprafaţa totală, proiectul prezentat acum neavând prea multe detalii despre aceste zone.

Totodată, investitorul propune amenajarea unui sens giratoriu pe strada Ion Bradu, pentru fluidizarea accesului la noul cartier.

Orădenii pot să consulte proiectul de PUZ pe site-ul oradea.ro sau la sediul Primăriei, în zilele de marţi şi vineri, între orele 13 şi 15. Opiniile, sesizările sau sugestiile trebuie transmise până cel târziu pe 6 mai prin e-mail (la adresa alina.cadar@oradea.ro), prin poştă către Primărie (Piaţa Unirii nr. 1, Instituţia Arhitectului Şef, Compartiment Urbanism şi Avize) sau direct, în centrul de Relaţii cu Publicul, de la parterul palatului administrativ.  

Grupul Prima Residence, cel mai important dezvoltator imobiliar din Oradea, patronat de omul de afaceri Kopanyi Ştefan, a construit în oraş mii de apartamente, în zone precum strada Oneştilor, cartierul Nufărul şi str. Ceyrat. Recent, investitorul a anunţat că începe munca la un ansamblu de blocuri pe strada Octavian Goga (Arena Residence), unde va da în folosinţă peste 1.200 de apartamente. Conform datelor de pe site-ul grupului, pe strada Ion Bradu, Prima a finalizat construcţia a două blocuri cu 8 etaje, în care toate apartamentele sunt vândute, şi mai are în lucru un imobil similar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
blocurile prima reprezinta o catastrofa peisagistica majora si o pata de rusine pe obrazul consiliului local, hapsan dupa bani si incompetent la mod cronic!
cine ii da lui kopanyi autorizatie sa contruiasca blocurile in zone naturale sensibile si atat de aproape incat vezi pe geam atat de usor ce fac vecinii din celalalt bloc? la fel a facut si pe onestilor, in prima nufaru, la fel face si langa noua sala a sporturilor, respectiv pe malul petei - ceea ce este o CATASTROFA peisagistica majora! habaucii din primaria Oradea sunt pusi pe luat taxe, orice e de vanzare daca platesti destul, se vede cu ochiul liber! in caz de incendiu la unul din blocurile pe care le laudati in articol, sa vedeti ce amploare va lua catastrofa, pt ca blocurile sunt exagerat de apropiate! condamn infractorii din CL care au aprobat constructii rezidentiale in arii naturale protejate, cum e paraul Peta, aici nu va mai fi nici liniste, nici apa curata, nici aer curat, pentru ca, iata, ni se pregatesc 887 locuri de parcare, adica 887 masini care vor polua fonic si fizic tot locul acela! Bolojan a spus ca doreste aerisirea orasului de locuinte noi si impingerea constructiilor spre zonele periferice, spre comunele Santandrei, Sanmartin, Osorhei, etc... doamna Cadar Alina, asa chioara si nesimtita sunteti? facem/aprobam blocuri peste tot doar ca sa va justificati salariul?
Postat 13 Aprilie 2021, 09:28 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON