URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Ianuarie 2013, 14:21

Un nou post de Jandarmerie montană în Bihor, la Padiş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi numărul şi gradul de complexitate a misiunilor a fost anul trecut mult mai mare decât în 2011, Inspectoratul de Jandarmi Bihor s-a plasat pe un meritoriu loc trei la nivel naţional în ce priveşte profesionalismul cadrelor, a transmis miercuri conducerea instituţiei, în cadrul unei conferinţe de presă de prezentare a bilanţului activităţii din anul trecut.

Cu această ocazie, conducerea Inspectoratului a anunţat şi apropiata deschidere a unui nou post de jandarmerie montană din judeţ, care va funcţiona din luna martie în Padiş.

Jandarmi la Padiş

"2012 a fost un an plin de evenimente, greu din toate punctele de vedere", a spus colonelul Petru Lung, prim-adjunctul comandantului Inspectoratului de Jandarmi Bihor, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri.

Acesta a precizat că se aşteaptă ca 2013 să fie un an cel puţin la fel de încărcat, primul obiectiv fiind înfiinţarea celui de-al doilea post de jandarmerie montană din Apuseni, la Padiş. "Inspectoratul are 12 subofiţeri, proaspăt absolvenţi, cu care ne-am completat deficitul de cadre, motiv pentru care am decis să punem în aplicare un proiect mai vechi, de înfiinţare a postului de jandarmi montani din zona platoului Padiş", a spus Lung.

Potrivit acestuia, deocamdată subofiţerii ce vor deservi noul post montan lucrează pe teren alături de colegii din Stâna de Vale, unde funcţionează primul post de jandarmerie montană din Bihor, urmând ca ei să urmeze şi un curs special pentru deprinderea tehnicilor esenţiale de salvare. Postul din Padiş va deveni funcţional cel târziu la finele lunii martie, cu un efectiv de 8 jandarmi, şi va deservi întreaga zonă turistică din arealul Parcului Natural Munţii Apuseni.

Profesionişti de bronz

În ce priveşte bilanţul jandarmilor bihoreni pe 2012, în cifre acesta înseamnă executarea a 1.099 de misiuni şi intervenţii pentru asigurarea, restabilirea şi menţinerea ordinii publice, adică de trei ori mai mult decât în 2011.

"Cele mai importante misiuni în care au fost angrenate efective mari de jandarmi au fost cele din timpul celor trei campanii electorale din 2012, alegerile locale, referendumul şi alegerile parlamentare, când jandarmii au asigurat paza locurilor de tipărire a buletinelor de vot, paza secţiilor de votare şi transportul sacilor cu buletine de vot la Biroul Electoral Judeţean", a precizat căpitanul Ioan Bogdan, ofiţerul de presă al IJJ Bihor.

În 2012, jandarmii bihoreni au păzit, de asemenea, 15 instanţe judecătoreşti, o bancă, două obiective militare şi cinci trezorerii, şi au asigurat protecţia a 858 de transporturi de valori. Dintre acestea, 4 au fost transporturi speciale, unul de tehnică militară şi trei de substanţe radioactive.

În niciuna dintre misiuni jandarmii nu au avut evenimente negative, motiv pentru care Jandarmeria Română a plasat Inspectoratul Bihor pe locul trei ca profesionalism, în rândul instituţiilor similare din ţară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Constructiile ilegale din PADIS?
Ce ne mai puteti spune de constructiile ilegale care debutau anul trecut in Padis? au fost demolate? s-a gasit persoana si de ce a construit? Multumim de raspunsuri!
Postat 10 Ianuarie 2013, 13:28 de Un eu
martie ???
foarte buna initiativa, e timpul sa vedem niste uniforme prin padis, ca de mitici tupeisti si tarani cu spritu-n nas e deja plin. dar nu prea cred eu ca o sa le placa la jandari sa inghete acolo inca din martie :)
Postat 09 Ianuarie 2013, 20:18 de xfiles
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON