URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2024, 15:33

„Un milion de stele” vor lumina din nou în Piața Unirii, joi, pentru nevoiași

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

„Aprinde o lumină pentru cei nevoiași” este tema acestei ediții a evenimentului „Un Milion de Stele pentru cantine sociale”, care se va desfășura joi, de la ora 18, în Piața Unirii, în fața Catedralei „Sfântul Nicolae”.

Acțiunea este organizată de Asociația Caritas Eparhial Oradea și Asociația Caritas Catolica Oradea, în cadrul proiectului „Voluntarii orădeni iau zâmbetul în serios”. Asociațiile pun la dispoziție lumânările, pe care cei prezenți le pot lua apoi acasă, iar Caritas Catolica va oferi un ceai cald.

În acest an, scopul evenimentului este de a atrage atenția asupra lipsurilor și a greutăților cu care se confruntă oamenii străzii și nevoiașii, pentru care cele două Asociații asigură o masă caldă zilnic, masă care pentru ei poate fi singura sursă de hrană.

„Poate nu putem schimba lumea toată, dar putem să fim aproape de cei care trăiesc aici, în comunitatea noastră, prin acțiuni concrete. Și pentru a ne manifesta solidaritatea cu aceste persoane disperate și singure, dar care continuă cu demnitate să lupte pentru valorile în care cred, vă invităm să aprindem lumânările solidarității”, au transmis organizatorii.

„Un Milion de Stele” este o acțiune care se desfășoară în Oradea din 2009, fiind una de conștientizare ce se concentrează anual pe diferite teme, cum ar fi războiul din Ucraina, oamenii sărmani, copiii defavorizați, nevoile acestora etc.

„Acțiunea are drept scop oferirea de semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă şi constă în iluminarea locurilor şi clădirilor reprezentative din cât mai multe oraşe şi comunităţi cu ajutorul lumânărilor exterioare şi prin chemarea la solidaritate cu cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi”, a precizat președintele Caritas Eparhial Oradea, preotul Olimpiu Todorean.

Evenimentul are loc în mai multe ţări europene, cum ar fi Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg, Elveţia și România.

Programul complet din Oradea:

17.50 - Sosirea participanților;

18.00 - Moment muzical susținut de Enjoy Music;

18.10 – Discursuri;

18.40 - Rugăciune în limba română și limba maghiară;

18.45 - Moment muzical susținut de Enjoy Music;

19.00 – Binecuvântarea dată de episcopi și invitația pentru toți participanții de a lua acasă câte o lumânare, ca semn al solidarității.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON