Tribunalul Bihor s-a pronunţat luni în procesul penal deschis de procurorii orădeni pe numele unui magnat constănţean din domeniul construcţiilor, acuzat că firma sa a semnat două contracte cu Compania Naţională de Investiţii, pentru executarea în regim propriu a unor lucrări publice în valoare de 4,8 milioane de lei în Bihor, dar, în realitate, acestea au fost realizate de o altă societate comercială. Afaceristul a fost condamnat la pedeapsă cu suspendare şi 60 zile de muncă în folosul comunităţii.
Milionarul constănţean Alexandru Papadumitru - a cărui firmă a obţinut de-a lungul anilor contracte publice de peste 250 milioane de lei cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, dar şi cu primării din ţară - a fost trimis în judecată în 2020, la Oradea, pentru două contracte semnate cu Compania Naţională de Investiţii (CNI) vizând lucrări executate în Bihor.
Concret, potrivit rechizitoriului înaintat instanţei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în calitate de administrator al firmei Al Storm Company Constanţa, Papadumitru a folosit şi a prezentat funcţionarilor CNI „documente neadevărate, inexacte”, în ceea ce priveşte firma care executa efectiv lucrările asumate prin contractele semnate în 2014 şi 2015.
Este vorba despre realizarea şi reabilitarea unor reţele de apă şi canalizare în municipiul Salonta și oraşul Aleşd, pentru care firma lui Papadumitru ar fi încasat sume în valoare de peste 4,8 milioane de lei.
Atât că, deşi conform contractului încheiat cu CNI, Al Storm Company Constanţa şi-a asumat că va executa în regim propriu lucrările, în realitate, acestea au fost realizate de o altă societate comercială. Mai mult, în Aleşd, lucrările au fost prost executate de subcontractor, motiv pentru care Primăria oraşului a fost obligată să reclame la CNI problema, reparaţiile fiind făcute în final din garanţia de bună execuţie a firmei Al Storm Company.
Procesul pornit pe marginea cazului a început la Tribunalul Bihor unde instanţa a pronunţat verdictul abia luni, după patru ani.
Conform hotărârii, instanţa l-a găsit vinovat pe milionar şi a dispus condamnarea lui la 2 ani 8 luni închisoare, pedeapsă a cărei aplicare a fost suspendată sub supraveghere pe 4 ani, timp în care trebuie să urmeze un curs de calificare profesională şi să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Constanţa.
Hotărârea judecătorească nu este definitivă. Ea poate fi atacată, cu apel, la Curtea de Apel Oradea.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.