URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 13 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Timp de 15 ani, liberalul Ilie Bolojan s-a împotrivit ca administrația publică să se implice în fotbalul bihorean. Nu-i mai puțin adevărat că, pe vremea aceea, cel mai scurt drum spre pușcărie s-a dovedit a fi implicarea în fotbal. Au fost rare cazurile de oameni de afaceri sau primari care să nu fi fost implicați penal pentru suportul acordat echipelor. Căci fotbalul îți poate aduce notorietate, dar și niște cătușe de toată frumusețea.
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Noiembrie 2024, 11:20

Un magnat din domeniul construcțiilor, trimis de Tribunalul Bihor la muncă în folosul comunității. Cu ce a greșit afaceristul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor s-a pronunţat luni în procesul penal deschis de procurorii orădeni pe numele unui magnat constănţean din domeniul construcţiilor, acuzat că firma sa a semnat două contracte cu Compania Naţională de Investiţii, pentru executarea în regim propriu a unor lucrări publice în valoare de 4,8 milioane de lei în Bihor, dar, în realitate, acestea au fost realizate de o altă societate comercială. Afaceristul a fost condamnat la pedeapsă cu suspendare şi 60 zile de muncă în folosul comunităţii.

Milionarul constănţean Alexandru Papadumitru - a cărui firmă a obţinut de-a lungul anilor contracte publice de peste 250 milioane de lei cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, dar şi cu primării din ţară - a fost trimis în judecată în 2020, la Oradea, pentru două contracte semnate cu Compania Naţională de Investiţii (CNI) vizând lucrări executate în Bihor.

Concret, potrivit rechizitoriului înaintat instanţei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în calitate de administrator al firmei Al Storm Company Constanţa, Papadumitru a folosit şi a prezentat funcţionarilor CNI „documente neadevărate, inexacte”, în ceea ce priveşte firma care executa efectiv lucrările asumate prin contractele semnate în 2014 şi 2015.

Este vorba despre realizarea şi reabilitarea unor reţele de apă şi canalizare în municipiul Salonta și oraşul Aleşd, pentru care firma lui Papadumitru ar fi încasat sume în valoare de peste 4,8 milioane de lei.

Atât că, deşi conform contractului încheiat cu CNI, Al Storm Company Constanţa şi-a asumat că va executa în regim propriu lucrările, în realitate, acestea au fost realizate de o altă societate comercială. Mai mult, în Aleşd, lucrările au fost prost executate de subcontractor, motiv pentru care Primăria oraşului a fost obligată să reclame la CNI problema, reparaţiile fiind făcute în final din garanţia de bună execuţie a firmei Al Storm Company.

Procesul pornit pe marginea cazului a început la Tribunalul Bihor unde instanţa a pronunţat verdictul abia luni, după patru ani. 

Conform hotărârii, instanţa l-a găsit vinovat pe milionar şi a dispus condamnarea lui la 2 ani 8 luni închisoare, pedeapsă a cărei aplicare a fost suspendată sub supraveghere pe 4 ani, timp în care trebuie să urmeze un curs de calificare profesională şi să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Constanţa. 

Hotărârea judecătorească nu este definitivă. Ea poate fi atacată, cu apel, la Curtea de Apel Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6867 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON