URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iulie 2024, 18:11

Un jucător al naționalei României și-a tatuat „Generația de suflet” pe piept

Un jucător al naționalei României și-a tatuat „Generația de suflet” pe piept (foto: Instagram)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vasile Mogoș, unul dintre jucătorii echipei naționale a României, care a ajuns până în optimile Campionatului European, și-a tatuat pe piept sintagma „Generația de suflet”, rostită inițial de antrenorul Edward Iordănescu pentru a descrie implicarea tricolorilor.

Potrivit portalului Golazo.ro, Vasile Mogoș (31 ani), fundaș al echipei CFR Cluj, și-a tatuaj „Generația de suflet” în dreptul inimii, iar sub această expresie, tricolorul românesc, în linii subțiri. 

El a publicat pe contul său de Instagram o fotografie cu tatuajul și mesajul „Atât”. Gestul a fost lăudat de mulți dintre urmăritorii săi. 

Fotbalistul mai are tatuat la baza gâtului numele fetiței sale, Amira. 

În meciul cu Olanda, din optimile EURO 2024, Vasile Mogoș a fost înlocuit de antrenor, din cauza unei probleme medicale. El fusese lovit grav de olandezul Dumfries și nu a mai putut să respire. 

În timpul campionatului, fundașul a declarat cât de mult înseamnă pentru el să fie parte din echipa țării. „De când eram mic îmi doream să ajung aici, dar nu mă gândeam că voi reuși. Sunt foarte mândru, aș face orice pentru națională. Sunt foarte norocos să fiu aici. În continuare dau totul pentru națională, fac orice”, a spus el. 

Lotul cu care România a fost prezentă în Germania, la EURO 2024, a devenit cunoscut drept „Generația de suflet”, după victoria categorică obținută în meciul din grupe cu Ucraina, 3-0. 

„Au fost generații extraordinare în trecut. Această generație nu reprezintă niciun metal. Această generație reprezintă «Generația de suflet». V-aș ruga să o numim «Generația de suflet». A pus cel mai mult suflet în tot ce-a făcut. Și știu multe din trecut, pentru că familia mea a fost implicată. E «Generația de suflet» a românilor”, a spus Edward Iordănescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Bă KP
Bolojan e cel.mai bun, si apoi Birta ::::))).sper ca nu te oftici :::::))))) Nu mai ai VLAGĂ după alegerile locale ::::))))
Postat 10 Iulie 2024, 00:15 de Sandu2100
Pe suflet...
Trebuia să-și tatueze pe suflet.
Postat 09 Iulie 2024, 23:00 de TanarSiNelinistit
Pe suflet...
Trebuia să-și tatueze pe suflet.
Postat 09 Iulie 2024, 23:00 de TanarSiNelinistit
Parere
Un prost ca oricare altul.
Postat 09 Iulie 2024, 21:57 de scarbit
A uitat să pună perioada.
Data de început și de sfârșit.
Postat 09 Iulie 2024, 20:13 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON