URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 02 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La capitolul investiții, Oradea stă foarte bine. În valoare absolută a sumelor, doar Clujul ne depășește, iar raportat la investițiile pe cap de locuitor suntem pe primul loc. E vorba de sute de milioane de euro, grosul fiind asigurat din fonduri europene. Acest onorant clasament trebuie imortalizat de actuala conducere a Primăriei, pentru că nu cred că ne vom mai întâlni cu așa ceva.
Zic şi eu
Adrian Cris
Una dintre cauzele exploziei populismului și extremismului ține nu de politicieni, ci de magistrați: calitatea slabă a actului de justiție, având consecință neîncrederea în capacitatea acesteia de a aplica legea. „Corupția subminează democrația. Astfel de lucruri reprezintă o mină de aur pentru extremiști”, a remarcat un cititor al BIHOREANULUI, comentând o știre despre lamentabilul rezultat al anchetării unei fraude cu fonduri europene de către DNA Oradea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu câteva zile, Președintele interimar al României a promulgat o lege prin care se stabilește faptul că neprezentarea unui condamnat la Poliție sau la închisoare în termen de 7 zile de la data rămânerii definitive a condamnării la pedeapsa închisorii în regim de executare constituie infracțiunea de evadare...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Aprilie 2024, 11:02

Un copil de 6 ani din Bihor a ajuns la spital în stare gravă, după ce poarta unui teren de fotbal a căzut peste el

Un copil de 6 ani din Bihor a ajuns la spital în stare gravă, după ce poarta unui teren de fotbal a căzut peste el (fotografie din arhivă, cu caracter ilustrativ)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Joaca unor copii s-a terminat cu un deznodământ dezastruos, sâmbătă seară, în Ciumeghiu, unde o poartă metalică de pe un teren de fotbal a căzut peste un copil de șase ani.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliția Bihor, oamenii legii au fost alertați prin apel la 112 în jurul orei 19.30. Copilul de șase ani se juca cu un prieten, de 8 ani, tot din Ciumeghiu, când poarta s-a desprins și a căzut.

Băiatul rănit a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Oradea, având răni grave la cap, membre și torace. Sâmbătă seară, el a fost operat, iar apoi internat pe secția de Terapie Intensivă.

„A avut un traumatism cranian sever și alte leziuni la nivelul corpului. Era în comă, a avut nevoie de asistarea respiratorie. S-a intervenit chirurgical și este internat pe secția de Terapie Intensivă”, a declarat dr. Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD, pentru BIHOREANUL.

Se fac cercetări pentru a se lămuri cum a căzut poarta cu pricina și a cui este responsabilitatea acestui incident grav.

„Polițiștii Secției nr. 9 de Poliție Rurală Cefa continuă cercetările în cauză sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii nefericitului eveniment”, a declarat agentul șef Alin Laza, ofițer de presă în cadrul IPJ Bihor.

În 2019, un accident similar cu un final tragic a avut loc în comuna bihoreană Dobrești. Larisa Ivan, o fetiță de doar 7 ani, a murit după ce poarta metalică din curtea școlii din Crâncești a căzut peste ea și a zdrobit-o. În 2021, directorul adjunct al școlii, Ioan Milian, administratorul unității de învățământ, Florin Știube, și viceprimarul comunei, Popuș Florin, au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, dosarul fiind și azi pe rolul Judecătoriei Beiuș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5998 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON