URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Mai 2022, 17:56

Un Bihor curat!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În această lună, Ecolect Bihor şi Consiliul Judeţean Bihor organizează a doua ediţie a campaniei "Luna curăţeniei în Bihor". Prin aceasta, provocăm întreaga comunitate bihoreană (cetăţenii, biserica, şcoala, administraţia judeţeană şi locală, mediul de afaceri, ONG-urile şi mass-media) să participe activ la realizarea obiectivului nostru comun: un Bihor curat!

Ne-am dori să ajungem să nu mai fie nevoie să facem astfel de campanii. Asta ar însemna că am reuşit să ne schimbăm cu toţii mentalitatea şi nu mai aruncăm deşeurile peste tot, ci le depozităm în condiţii civilizate. Până acolo, mai sunt paşi importanţi de făcut, dar credem că suntem pe drumul cel bun.

În cadrul campaniei organizăm două concursuri: "Campionatul bihorean al curăţeniei" - o competiţie între oraşele şi comunele din Bihor şi "EcoProvocarea" - o competiţie între elevii care fac parte din "EcoClub Bihor", o comunitate de elevi voluntari constituită la nivelul fiecărei şcoli din judeţul nostru.

Ne dorim ca elevii bihoreni să înţeleagă că e important să aibă o legătură concretă şi directă cu natura şi că este în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să preţuim şi să respectăm ceea ce Dumnezeu ne-a dăruit. În acest sens, Ecolect Bihor, Consiliul Judeţean Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Consiliul Judeţean al Elevilor au semnat un protocol pentru sprijinirea înfiinţării acestei comunităţi, "EcoClub Bihor", un proiect gândit pe termen mediu şi lung. Îi vom implica pe elevi în toate proiectele ecologice pe care le vom realiza şi îi vom sprijini să facă proiecte proprii.

Fiecare dintre noi poate să contribuie la realizarea acestui obiectiv - un Bihor curat -, colectând separat deşeurile şi participând la acţiunile de igienizare care au loc în judeţ. Detaliile campaniei şi programul acţiunilor de igienizare sunt pe www.ecolectbihor.ro. Doamne ajută!

Mircea Mălan
vicepreşedinte Consiliul Judeţean Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Amenzi la prosti
Și confiscarea mașinii, fără astea nu se face educație
Postat 15 Mai 2022, 00:07 de Sandu2100
În sfârșit s-a reîntors și Mălan la ce știe să facă mai bine.
La aruncat gunoiul direct în remorcă.
Postat 14 Mai 2022, 23:30 de KP
Felicitari.
E clar ca partea cu constrangerea nu functioneaza, e nevoie de o noua abordare, educatia. Rabdare si rezultatele se vor vedea.
Postat 14 Mai 2022, 05:03 de CalinWn
Vai si amar
Din păcate realitatea bate prostia, ai 3 generații, care au făcu ce au vrut și au aruncat gunoiul unde au vrut de jmecheri , e mai greu sa educi proștii ăștia fără amenzi. Părerea mea, amenzi cât mai mari, să-și vândă casa daca-s prosti.
Postat 14 Mai 2022, 00:13 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON