URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 August 2024, 13:55

Un bărbat a murit în zona centrală a Oradiei. A căzut pe stradă, iar echipajele medicale au încercat în zadar să-l resusciteze

Un bărbat a murit în zona centrală a Oradiei. A căzut pe stradă, iar echipajele medicale au încercat în zadar să-l resusciteze (Foto: cititor BIHOREANUL)
Un bărbat a murit în zona centrală a Oradiei. A căzut pe stradă, iar echipajele medicale au încercat în zadar să-l resusciteze (Foto: cititor BIHOREANUL)
Un bărbat a murit în zona centrală a Oradiei. A căzut pe stradă, iar echipajele medicale au încercat în zadar să-l resusciteze (Foto: cititor BIHOREANUL)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat şi-a pierdut viaţa, joi, în zona centrală a Oradiei, după ce i s-a făcut rău şi a intrat în stop cardio-respirator.

Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa în timp ce se afla în apropiere de Oradea Plaza, lângă o staţie de tramvai.

Cazul a fost sesizat la 112 la ora 12.47. La faţa locului au ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Oradea şi unul al SMURD. 

„Victimei i s-au făcut manevre de resuscitare la faţa locului timp de circa 45 de minute. În jurul orei 13.30 a fost declarat decesul. Este vorba despre un bărbat de circa 80 de ani", a declarat, pentru BIHOREANUL, directorul medical al SAJ, dr. Sever Cornelius Negrini.

Acesta a mai spus şi că, cel mai probabil, bărbatul a suferit un infarct.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Pentru Quentin
Pentru Quentin - si daca vor fi defribilatoare la tot pasul, cine sa le foloseasca? ca defribilatoarele alea nu acorda singure primul ajutor. cine hotaraste ca e problema cu inima? orice trecator prin zona? nu prea le are poporul roman cu primul ajutor.. si n-am auzit sa fie salvata viata cuiva intr-o astfel de situatie de catre un defribilator. singura sansa (si cel mai sigur) e sa ajunga cit mai repede Salvarea. regrete pentru bietul om.. e trist sa mori pe strada. sa se odihneasca in pace!
Postat 23 August 2024, 07:19 de TanarSiNelinistit
condamnati
ma intreb oare de ce semnatara articolului nu pomeneste deloc de inexistenta in locurile publice, in Oradea, a defibrilatoarelor externe automate.. pare un articol scris pe genunchi, "sa fie numarul de semne", fara o minima incercare de a contextualiza o imagine de ansamblu mai complexa. A murit, a venit ambulanta si aia e. Inteleg ca e perioada concediilor si poate ca si la eBihoreanul se lucreaza ca si la stat in perioada asta. Tocmai de aceea ofer acces gratuit la urmatoarea sursa de informatii pentru cei interesati: https://salveaza-o-viata.ro/?__im-CMfsgQcl=3574552092238621897
Postat 22 August 2024, 23:57 de quentin
pentru florea
Poate ca tocmai la un consult medical a fost. Nu avem de unde sa stim. Sunt o multime de varstnici care trebuie sa se descurce singuri. Si la ce pensii au, nu isi pot permite sa mearga cu taxiul.
Postat 22 August 2024, 18:59 de Socrate
el nu :,ca eu batman,batman
la 80 de ani ce sa cauti la ora 13, la 45 de grade la umbra, afara din casa?doar sa iti cauti sfarsitul.
Postat 22 August 2024, 16:18 de florea
Minunatele betoane
Asa se intampla, cand in orasul asta se taie copacii la greu. Nu ne trebuie o oaza de racoare, putina umbra. In statiile de tramvai e un calvar sa astepti in soarele asta dogorator. Iar amaratii de batrani si bolnavii sunt cei mai vulnerabili. Rusine administratiei acesteia, careia nu ii pasa nici cat negru sub unghie de confortul si siguranta cetatenilor!
Postat 22 August 2024, 14:44 de Socrate
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5032 RON
  • 1 EUR = 4.974 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON