URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Decembrie 2014, 17:32

Începe vânătoarea de la Balc. Magnatul Ion Ţiriac a aterizat la Oradea

Începe vânătoarea de la Balc. Magnatul Ion Ţiriac a aterizat la Oradea foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vânătoarea de la Balc se desfăşoară în acest weekend pe domeniul lui Ion Ţiriac, magnaţi din toată lumea fiind aşteptaţi să ajungă în Bihor.

Deşi iniţial avioanele cu oaspeţii omului de afaceri erau programate să ajungă la Debreţin în cursul zilei de vineri, se pare că o parte dintre ele au aterizat la Oradea, inclusiv cel omului de afaceri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Potrivit unor surse, Ţiriac ar fi ajuns pe Aeroportul Oradea în jurul orei 15, informaţia nefiind însă confirmată oficial. Cert e că magnatul a ajuns pe domeniul său de la Balc în jurul orei 16.30. Anul acesta, magnatul nu a mai fost la volan, preferând să stătea pe scaunul din dreapta.

Deşi din 2005 vânătoarea de la Balc avea loc totdeauna în luna ianuarie, anul acesta omul de afaceri a devansat evenimentul, o explicaţie putând fi aceea că în 2015 expiră contracul de concesiune dintre Asociaţia Wild Boar, pe care o deţine, şi statul român. Astfel, dacă acest contract nu va fi prelungit, aceasta ar putea fi ultima ediţie a vânătorii.

După cum BIHOREANUL a mai scris, domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare, fiind concedionat de Ion Ţiriac în anul 2002.

Ca de fiecare dată, în ultimii ani, în jurul evenimentului planează misterul. Nici anul acesta nu se ştie exact cine va participa la vânătoare. La precedenta ediţie, din ianuarie 2014, printre invitaţi s-au numărat fiul omului de afaceri, Ion Ion Ţiriac, prinţul Dimitrie Sturdza, Wolfgang Porsche, proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, austriacul Franz Rauch, producător de sucuri naturale, şi Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler. Tot atunci au lipsit, în schimb, doi prieteni buni ai gazdei, omul de afaceri Elan Schwartzenberg şi primarul oraşului Monte Carlo, George Marsan.

De data aceasta, se pare că la eveniment va participa şi acţionarul majoritar al Realitatea TV, Cozmin Guşă.

Conform tradiţiei, sâmbătă, participanţii la vânătoare vor ieşi la două goane, iar apoi vor lua parte la o petrecere cu mâncare tradiţională românească. Duminică, în ultima zi, este programată o singură goană, iar după prânz vor pleca cu toţii spre case.

Prima vânătoare de la Balc s-a desfăşurat în 2005, când au fost impuscaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

În ultimii doi ani, vânătarea a fost însoţită de proteste ale militanţilor pentru apărarea drepturilor animalelor, care s-au adunat în faţa porţii de acces pe domeniul de vânătoare, şi au protestat împotriva a ceea ce ei numeau un "masacru cinegetic".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mistreti, doamna, nu URSI !!!
Dna Elena, asociatia care a concesionat terenul se numeste WILD BOAR (mistret) si nu "Asociaţia Bear Willboard" pt ca nu sunt ursi la Balc! Asociaţia Bear Willboard = Asociaţia Ursul Willboard!
Postat 20 Decembrie 2014, 11:01 de boby
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON