Deşi iniţial avioanele cu oaspeţii omului de afaceri erau programate să ajungă la Debreţin în cursul zilei de vineri, se pare că o parte dintre ele au aterizat la Oradea, inclusiv cel omului de afaceri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
Potrivit unor surse, Ţiriac ar fi ajuns pe Aeroportul Oradea în jurul orei 15, informaţia nefiind însă confirmată oficial. Cert e că magnatul a ajuns pe domeniul său de la Balc în jurul orei 16.30. Anul acesta, magnatul nu a mai fost la volan, preferând să stătea pe scaunul din dreapta.
Deşi din 2005 vânătoarea de la Balc avea loc totdeauna în luna ianuarie, anul acesta omul de afaceri a devansat evenimentul, o explicaţie putând fi aceea că în 2015 expiră contracul de concesiune dintre Asociaţia Wild Boar, pe care o deţine, şi statul român. Astfel, dacă acest contract nu va fi prelungit, aceasta ar putea fi ultima ediţie a vânătorii.
După cum BIHOREANUL a mai scris, domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare, fiind concedionat de Ion Ţiriac în anul 2002.
Ca de fiecare dată, în ultimii ani, în jurul evenimentului planează misterul. Nici anul acesta nu se ştie exact cine va participa la vânătoare. La precedenta ediţie, din ianuarie 2014, printre invitaţi s-au numărat fiul omului de afaceri, Ion Ion Ţiriac, prinţul Dimitrie Sturdza, Wolfgang Porsche, proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, austriacul Franz Rauch, producător de sucuri naturale, şi Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler. Tot atunci au lipsit, în schimb, doi prieteni buni ai gazdei, omul de afaceri Elan Schwartzenberg şi primarul oraşului Monte Carlo, George Marsan.
De data aceasta, se pare că la eveniment va participa şi acţionarul majoritar al Realitatea TV, Cozmin Guşă.
Conform tradiţiei, sâmbătă, participanţii la vânătoare vor ieşi la două goane, iar apoi vor lua parte la o petrecere cu mâncare tradiţională românească. Duminică, în ultima zi, este programată o singură goană, iar după prânz vor pleca cu toţii spre case.
Prima vânătoare de la Balc s-a desfăşurat în 2005, când au fost impuscaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.
În ultimii doi ani, vânătarea a fost însoţită de proteste ale militanţilor pentru apărarea drepturilor animalelor, care s-au adunat în faţa porţii de acces pe domeniul de vânătoare, şi au protestat împotriva a ceea ce ei numeau un "masacru cinegetic".
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.