URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Ianuarie 2015, 11:14

Curtea de Apel Oradea: Fostul şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa, poate merge în arest la domiciliu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a analizat, miercuri, solicitarea făcută de avocaţii fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, ca până la finalizarea procesului declanşat împotriva lui de procurorii DNA să schimbe măsura arestului preventiv cu o alta, mai permisivă.

În urma dezbaterilor, instanţa a decis să admită cererea, dispunând înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe o durată de 30 de zile.

Decizia nu este definitivă, deoarece poate fi atacată prin contestaţie, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a fost trimis în judecată la sfârşitul anului trecut de procurorii DNA din structura centrală pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, favorizarea infractorului şi instigare la prelevarea de organe care au pus în pericol o anchetă penală.

Citiţi despre acuzaţiile aduse magistratului în articolele:

"Colecţionarul": Fostul şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa, anchetat într-un nou dosar

Secrete de procuror: Fostul şef al Parchetului Bihor era întreţinut de afacerişti şi interlopi cu spăgi, maşini şi prostituate

Păcatele lui Popa: Fostul prim-procuror al Parchetului Bihor distrugea rechizitoriile amicilor săi

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
De neinteles
"luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, favorizarea infractorului şi instigare la prelevarea de organe".Cam ce s-ar mai putea adauga-viol,talharie,crima.Nu pot sa inteleg cum un judecator poate sa ia o astfel de hotarare...este incredibil cum se apara cei cu "dreptul" unii pe altii.Pentru astfel de elemente care sunt chemate sa apere dreptatea (si rasplatite totodata printr-o leafa consistenta)iar ei de fapt o nesocotesc in nestire simt o singura solutie-un cartus-problema eliminata.
Postat 23 Ianuarie 2015, 14:09 de ardumilreb
Pericol social
"Nu este pericol mai mare pentru societate decat incalcarea legii de catre cei chemati sa o apere". O maxima valabila inca din antichitate, de care fostul prim procuror al Parchetului Bihor nu a tinut seama si s-a comportat ca un lup pus sa pazeasca stana de oi.Daca Inalta Curte de Casatie si Justitie va confirma hotararea Curtii de Apel Oradea,atunci pericolul este infinit mai mare pentru societatea romaneasca,adica pierderea totala a increderii in Justitie de la toate nivelele cu consecinte dezastruoase pentru stabilitatea sociala.Sper,sper,sper sa nu se intample asa ceva. Sa auzim numai de bine despre justitia din Romania. I.Cristioreanul,Dk.
Postat 23 Ianuarie 2015, 11:26 de Cristioreanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON