URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Noiembrie 2013, 16:07

UDMR vrea mai mulţi bani pentru Bihor în bugetul pe 2014

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul UDMR Bihor Cseke Attila a anunţat joi că, în aceeaşi dimineaţă, la Parlament au fost înregistrate amendamentele pe care le-a formulat, împreună cu deputatul Szabo Odon şi cu senatorul Rozalia Biro, la proiectul Legii Bugetului pe anul 2014.

Toate obiectivele pentru care parlamentarii UDMR Bihor solicită finanţare sunt lucrări la drumuri, cu excepţia unuia singur, şi anume extinderea Liceului Teoretic Horvath Janos din Marghita, pentru care cer 2,3 milioane lei pentru anul viitor, sumă necesară începerii şi finalizării lucrărilor.

Potrivit spuselor lui Cseke, este vorba despre centurile ocolitoare ale oraşelor Săcueni (necesarul de finanţare fiind de 66 milioane lei, din care Guvernul a alocat prin proiect 23 milioane lei, dar UDMR Bihor mai solicită încă 15 milioane lei), Salonta (proiectul nu prevede pe anul viitor niciun leu, lucrarea fiind în stadiul studiului de prefezabilitate, iar UDMR Bihor cere alocarea a 20 milioane lei) şi Valea lui Mihai (unde, de asemenea, nu există făcut un studiu de fezabilitate, dar cei trei parlamentari solicită alocarea a 15 milioane lei).

Totodată, parlamentarii UDMR Bihor vor şi finanţarea lucrărilor pentru refacerea şi consolidarea drumului naţional DN 19 B Săcueni - Nuşfalău (prin Marghita), obiectiv pentru care sunt necesare 87 milioane lei, iar alocaţia din proiect este nulă, de zero lei.

Un alt drum pe care cei trei îl vor modernizat este DN 19 E Biharia - Chiribiş, pentru care solicită 22 milioane lei, adică valoarea întregii lucrări.

Pentru DN 1 H Aleşd - Zalău (a cărui modernizare a început în timpul guvernării Tăriceanu, valoarea totală a investiţiei fiind de 507 milioane lei), Guvernul a alocat pe anul viitor 40 milioane lei, dar Cseke, Biro şi Szabo vor suplimentarea sumei cu încă 25 milioane lei.

Cei trei parlamentari bihoreni mai solicită şi finanţarea lucrărilor de reabilitare a DN 76 Oradea - Deva pe tronsonul Oradea - Beiuş, pentru care sunt necesare 161 milioane lei, iar ei vor alocarea, pe anul viitor, a 100 milioane lei. În ce priveşte acest obiectiv, pentru că el este cuprins în etapa a V-a de modernizare a unor drumuri naţionale împreună cu alte cinci drumuri din alte zone ale ţării, cei trei reprezentanţi UDMR vor ca alocarea financiară să se facă distinct, nu "la grămadă", pentru ca banii să vină în Bihor, nu să se împartă cu celelelalte cinci drumuri din restul ţării.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Felicitari parlamentarilor UDMR
Parlamentarii UDMR din Bihor sunt tot timpul la datorie si fac tot ce le permite mandatul de senator/parlamentar sa contribuie prin munca lor la sprijinirea comunitatilor si dezvoltarea economica al judetul Bihor. Din pacate ceilalalti paralamentari din Bihor sunt complet dezintererati de soarta judetului .
Postat 22 Noiembrie 2013, 20:23 de Melinda
Sacuieni, Salonta si Valea lui Mihai
Mare judet.
Postat 21 Noiembrie 2013, 16:26 de Alms
Toate partidele vor bani mai multi dar poti sa rastorini cu carul si tot nu le-ar ajunge
De ce? Pentru ca le lipseste simtul masurii, previziunii, estimarii, implementarii, finalizarii ...
Postat 21 Noiembrie 2013, 16:24 de Boss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON