URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Ianuarie 2022, 12:36

Tren NOU pe ruta Oradea - Timişoara, cu numai 24 lei, introdus în circulaţie de Interregional Călători (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tren nou, de tip Regio Expres, va circula pe ruta Oradea-Timişoara şi retur, începând de luni, 10 ianuarie, fiind introdus de compania Interregional Călători. Biletul costă 24 de lei, iar elevii și studenţii plătesc doar jumătate!

Informaţia a fost făcută publică, marţi, printr-un comunicat, sub semnătura directorului comercial Cristian Puşcău.

Programul noului tren Oradea-Timişoara

Conform informării, noul tren Regio Expres va circula după următorul program:

- tren 10500 -  Oradea plecare la ora 05:55,  Timişoara sosire la ora 09:24

- tren 10501Timişoara plecare la ora 14:23,  Oradea sosire la ora 17:46.

Facilităţi pentru elevi, studenţi, dar și pentru alte categorii

"Un bilet Oradea - Timişoara costă 24 lei. De menţionat că elevii beneficiază de gratuitate, în baza carnetului de elev, iar studenţii de reducere 50%, în baza legitimaţiei de student. Se acordă, de asemenea, toate facilităţile legale prevăzute pentru diversele categorii sociale (pensionari, persoane cu dizabilităţi etc.), prin cupoane de călătorie", se arată în comunicatul companiei.

Interregional Călători este o societate de transport feroviar de călători cu capital privat, înfiinţată în anul 2013 şi având sediul în Cluj Napoca.

Trenuri noi şi din Cluj Napoca la Sibiu

Compania a demarat un proiect ambiţios prin care îşi propune să asigure mobilitatea între marile oraşe, prin mersuri de tren cadenţate, care să satisfacă nevoile de navetă ale călătorilor, mai arată comunicatul.

"Am reuşit să facem acest lucru deja în oraşe precum Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Bistriţa Nord, Cluj Napoca şi Târgu Mureş, iar începând cu data de 09.01.2022 vor circula trenuri Regio Expres şi pe ruta Cluj Napoca - Sibiu", mai arată informarea.

Ce alte trenuri Interregional Călători mai circulă din Oradea

Noua rută Oradea-Timişoara nu este singura oferită de Interregional Călători din oraşul de pe Criş.

Conform comunicatului, din Oradea, mai există rute regulate către destinaţii importante precum Cluj Napoca sau Satu Mare, cu legături către alte oraşe mari, dar şi trenuri de navetă către localităţi din judeţul Bihor, precum Bratca şi Valea lui Mihai.

De unde se pot cumpăra biletele

Interregional Călători are în dotare un număr de 34 de automotoare Duewag, care oferă condiţii civilizate de transport, având o capacitate de 140 de locuri pe scaune, iar în automotor pot fi montate 30 de suporturi speciale pentru bicicletă.

"Achiziţionarea legitimaţiilor de călătorie/abonamentelor se poate face în tren la personalul de tren sau online, accesând site-ul Interregional Călători https://interregional.ro", mai precizează reprezentanţii companiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON