URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Ianuarie 2021, 12:42

Trei zile de doliu. Preotul Alin Pășcuța din Sânmartin a murit răpus de Covid-19

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Părintele Alin Pășcuța din Sânmartin a murit la doar 40 de ani, răpus de Covid-19. Potrivit unor surse apropiate familiei, preotul ortodox, care era internat în spital de mai bine de o lună de zile, a încetat din viață marți dimineață, în urma unei embolii pulmonare.

„Acum trei zile am vorbit cu părintele. Se simțea mai bine și spunea că abia așteaptă să vină acasă”, a declarat pentru BIHOREANUL primarul de Sânmartin, Cristian Laza.

Vestea încetării din viață a preotului în floarea vârstei a provocat emoție în comunitate. „Părintele Pășcuța a ridicat împreună cu tatăl său, fostul preot Ioan Pășcuța, biserica nouă din centrul comunei, iar după decesul acestuia i-a urmat la altar. Era foarte iubit în comună. Nu exagerez: la noi plânge lumea pe stradă”, a spus Laza.

Primarul de Sânmartin a cerut convocarea de îndată a Consiliului Local pentru a declara trei zile de doliu local. „Nu vom arbora drapelul negru, pentru că, potrivit legii, acesta se arborează doar la zilele de doliu național. În schimb, în perioada 5 - 7 ianuarie va fi interzisă organizarea de activități cultural-artistice, sportive și altele de acest gen”, a declarat primarul.

Părintele Alin Pășcuța era iubit în comunitate, cu atât mai mult cu cât, pe lângă activitățile organizate în parohie, s-a dovedit și un gospodar priceput, care s-a îngrijit, cu sprijinul administrației locale, de împrejmuirea cimitirului din localitate, amenajarea aleilor și întreținerea mormintelor.

Vestea decesului preotului Alin Pășcuța, care a lăsat în urmă o fetiță orfană, a declanșat un val de reacții pe rețelele de socializare, credincioșii din parohie, și nu numai, exprimând condoleanțe față de familia îndoliată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Embolia pulmonara si covidul
Daca era internat de covid,din ce inteleg de la unii care il cunosteau pe parinte,infectat fiind a doua oara,nu-i inteleg pe medici cum a putut sa decedeze din cauza unei embolii pulmonare? Embolia pulmonara,zic cei care se pricep la medicina,este formare de cheaguri de sange pe vane,dar se pot trata cu anticoagulante,si daca protocoalele externe date de medici din UE spun ca trebuie sa se prescrie anticoagulante intreb si eu asa ca prostul ....parintele a primit anticoagulante si daca iau fost administrate de ce a facut embolie? Nu vreau sa dau vina pe medici ,vina este si a noastra,ca indiferent ce zic politicienii care ne-ar da in cap numai sa vada ca executam ce zic ei,pentru ca noi ar trebui sa fim constienti si sa ne protejam,dar in Romania sunt multi alti "doctori" care nu au treaba cu medicina dar sunt buni sfatuitori in rele!
Postat 06 Ianuarie 2021, 12:24 de imobiliar
@CrisDumi, @Davidutu
"Boala poate duce la o listă înfioratoare de SECHELE: fibroză pulmonară, insuficienţă cardiacă, fibroza hepatică, tulburări neuropsihice, accidente trombo-embolice tardive severe etc. Am văzut deja prea multe cazuri decedate la peste 1 lună de la boală cu embolie pulmonară, sau tineri care după boală nu mai pot urca 2 etaje...şi atâtea altele..." ...citat prof univ Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie. Un pic de autocenzura cand ne da ghes Mefistofel sa ne pronuntam asupra unor lucruri pe care le cunoastem mai putin, ar fi fantastica in vremurile acestea agitate...
Postat 06 Ianuarie 2021, 09:37 de Ioan75
@davidutu
Desigur. La o boala infectioasa medicii sunt de vina, nu cei care l-au infectat... daca "asa este sistemul" si "medicii sunt asa de incompetetni", n-ar fi fost mai bine sa respectati regulile?????
Postat 06 Ianuarie 2021, 07:44 de sasi
O lacrima
Înainte de a fi preot deosebit a fost un om cu suflet mare cum rar găsești între așa-zișii slujitori ai bisericii . Vorbind cu dansul îți dădeai seama ca avea toate calitățile necesare pentru a conduce o parohie și mai presus de toate știa sa fie aproape de fiecare om indiferent de unde provenea acesta. Condoleanțe familiei!
Postat 05 Ianuarie 2021, 16:21 de 3636
Nu mai scrieți prosti
Dacă nu știți de ce a murit,nu îl băgați că a murit de Covid.A fost internat de la Sfârșit de Decembrie în Spital pentru Covid,dar înainte de Crăciun era bine și scăpase de Covid.A murit din cauza sistemului care îl avem și din cauza incompetenței medicilor care l-au tratat.Dumnezeu să-l odihnească în pace!Sincere Condoleanțe Familiei îndurerate
Postat 05 Ianuarie 2021, 16:09 de Davidutu
Bolnav de insuficiență respiratorie ... încă din liceu !?!
Embolia pulmonară e una ... Covidul de pe certificatul de deces cu totul altceva !?! L-a omorât indolența și minciuna unui sistem medical bolnav cronic !?!
Postat 05 Ianuarie 2021, 14:10 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON