URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iulie 2024, 11:30

Trei tineri din Oradea, șefi de promoție la facultăți din Cluj-Napoca

Trei tineri din Oradea, șefi de promoție la facultăți din Cluj-Napoca Sergiu Ciontea (stânga), Beatrice Făgărășanu și Davide Bara (dreapta) sunt absolvenții cu cele mai bune rezultate la facultățile la care au studiat
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii orădeni adună laude și în alte județe, devenind studenți de top. La două facultăți ale universităților din Cluj-Napoca, șefii de promoție din această vară sunt orădeni care au ales să urmeze studiile universitare în județul vecin.

Beatrice Făgărășanu este șefa de promoție a specializării Statistică și previziune economică, din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB. Tânăra, absolventă a Colegiului Emanuil Gojdu din Oradea, spune că „fundația” clădită în liceu a ajutat-o să fie și o studentă de top.

„Fiind absolventă de Gojdu, clasă mate-info bilingv, am fost și olimpică în liceu, dar nu pot spune că a fost ușor în facultate. În plus, a fost stresant, pentru că sunt și perfecționistă și m-am stresat pentru învățat chiar și când nu era cazul. După cum am menționat și în discursul meu, am înțeles că perfecțiunea este o mască, o iluzie toxică și am învățat să mă accept așa cum sunt, apreciind fiecare pas al călătoriei mele, nu doar destinația finală”, a declarat Beatrice pentru BIHOREANUL.

Tânăra va urma un masterat în Econometrie și statistică aplicată, tot la UBB, și, firește, își dorește să profeseze în domeniu.

La aceeași facultate, dar la specializarea Informatică Economică, șef de promoție este un alt orădean, Davide Mario Ricardo Bara, care a absolvit liceul la Colegiul Economic „Partenie Cosma”. Și el spune că pregătirea din timpul liceului i-a fost de mare folos pentru a termina facultatea pe primul loc.

„Având o formare în domeniul economic nu a fost foarte dificil să înțeleg informațiile prezentate la contabilitate, finanțe sau marketing. Materiile de programare mi-au pus probleme la început, însă prin consecvență și determinare am reușit să înțeleg toate conceptele, iar rezultatele dorite nu au întârziat să apară, în final reușind să obțin titlul de șef de promoție”, a spus Davide.

Va continua să studieze tot la FSEGA, urmând să aplice la programul de masterat Business Modeling and Distributed Computing (Modelarea Afacerilor și Calculul Distribuit). „În timpul facultății am căutat să pun pe primul loc studiile, motiv pentru care nu m-am angajat. La master îmi doresc să îmi găsesc un loc de muncă, pentru a face tranziția de la mediul academic la piața muncii”, a precizat tânărul.

Cel de-al treilea orădean aplaudat furtunos la absolvirea facultății este Sergiu Ștefan Ciontea, șef de promoție la specializarea Agricultură din cadrul Facultății de Agricultură, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

Fost absolvent al Colegiului Național Emanuil Gojdu din Oradea, vrea să devină cadru didactic universitar, motiv pentru care va urma un masterat tot la Cluj și tot în Agricultură.

„Să fiu șef de promoție a fost o onoare pentru mine, deoarece a venit ca o încununare a plăcerii de a studia și a mă dezvolta în cei 4 ani de zile în domeniul de suflet. Chiar dacă drumul nu a fost întotdeauna simplu, am încercat să rămân perseverent și să continui să mă autodepășesc”, a spus Sergiu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Epoca internetului
Posibiltatea de a invata mai bine este mult mai mare in prezent cand ai sursa de informare la un click distanta, in camera ta. In trecut trebuia sa umbli prin biblioteci, daca aveai biblioteca in localitatea ta. Daca aveai biblioteca, trebuia sa ai si bafta sa gesesti ce te interesa, nr de carti disponibile din biblioteca respectiva, etc. Internetul este o sursa de informare care in prezent poate sa faca diferenta. E pacat sa nu fie folosita o astfel de oportunitate. Felicitari celor trei tineri pt rezultatele obtinute!
Postat 09 Iulie 2024, 19:25 de Timi
Felicitari!
Facultati la stat, performanta. Iata ca se poate invata, daca se vrea.
Postat 09 Iulie 2024, 18:28 de Riviera
top de top bihoru se stie!
uite ca si tzaranusii mei sunt pe podium.porumbu sa fie cu tine si mai departe ciontea stefan
Postat 09 Iulie 2024, 13:38 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON