URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 06 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că mai toată lumea a auzit de concitadinul nostru George Haber, ajuns în Sillicon Valley, unde a făcut o frumoasă carieră în IT. De câte ori are ocazia, vine în țara natală și deapănă, cu mult umor și competență, experiențele fascinante acumulate într-o viață de om. Așa a făcut și săptămâna trecută, când la IQ Digital Oradea Summit, o manifestare de mare calitate, ne-a povestit despre planurile sale de viitor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iunie 2024, 22:15

Trei persoane au fost reţinute, în cazul crimei oribile din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei persoane au fost reţinute pentru 24 ore în cazul femeii de 31 ani al cărei cadavru a fost găsit marți dimineață într-o remorcă din cartierul Prima de pe strada Oneștilor. Este vorba despre bărbatul care a sunat la 112, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Alin Omuţ, concubina acestuia, Roxana Gal, şi încă o femeie, Duca Erika, toți fiind acuzaţi de omor. 

Omorâtă în bătăi

Decizia a fost luată de procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor care coordonează ancheta în caz, după mai multe ore de audieri.

Potrivit procurorului Cristian Ardelean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, din cercetările efectuate reiese că victima a fost ucisă în perioada 6-8 iunie, într-un apartament din cartierul Nufărul. Medicii legişti au stabilit că moartea femeii a fost cauzată de bătăile cumplite care i-au fost administrate de cei trei suspecţi.

Au fost "agresiuni fizice prin lovire cu corpuri dure contondente şi comprimare între două planuri, care i-au provocat hemoragie internă, prin rupturi viscerale (plămân, splină), ca urmare a unui traumatism toraco-abdominal cu fracturi costale multiple şi de stern", a explicat Ardelean. 

Dreptul la tăcere

După ce a murit, victima a fost înghesuită într-un geamantan şi ascunsă într-o remorcă, sub un morman de nisip. Apoi, în cursul zilei de duminică, remorca a fost mutată în parcarea din cartierul Prima de pe strada Oneştilor. 

În faţa anchetatorilor, declaraţii a dat doar Roxana Gal, concubina lui Omuţ. Bărbatul şi Duca Erika au uzat de dreptul la tăcere. 

Între timp, cercetările continuă şi pentru a lămuri cazul tinerei de 25 ani, sora victimei decedate, care a fost găsită bătută şi într-o stare gravă de malnutriţie şi deshidratare. Tânăra a fost transportată la Spitalul Judeţean, unde se află internată în Secţia de Terapie Intensivă.

Cadavru în geamantan

După cum a relatat deja BIHOREANUL, cadavrul tinerei de 31 ani, din Valea lui Mihai, a fost găsit de poliţiştii orădeni marţi dimineaţă, în jurul orei 7, în urma unui apel 112, care a fost făcut chiar de Alin Omuţ, şi tot el le-a spus anchetatorilor și de sora sechestrată a femeii moarte, o tânără de 25 ani.

Ea a fost găsită într-un apartament de la etajul ll al blocului din cartierul Prima, cu răni grave şi subnutrită, fiind transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean. În acelaşi apartament cu cea de-a doua victimă se aflau şi pe concubina lui Omuţ, Roxana Gal, şi încă o femeie, Duca Erika. 

Omuţ, Gal şi Duca au fost ridicaţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor şi au fost conduşi la sediul Poliţiei Bihor, iar apoi în faţa procurorului, pentru audieri. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Dacă cei reținuți sunt vinovați, avem noroc
Avem noroc că i-a dus capul și nu le-a venit în 3 zile vreo idee cum să scape de cadavru. Avem noroc că cel vinovat a sunat și a denunțat cadavrul. Îs curios cum se va termina. Mă îndoiesc că va primi mai mult de 20 de ani. Și am fost optimist când am zis 20...
Postat 12 Iunie 2024, 08:31 de Vio_427
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON