Companiile IT din Transilvania au de-acum un site de ştiri dedicat lor. Voluntarii Oradea Tech Hub, asociaţia fondată de mai multe companii IT din oraş, au lansat Transylvania Tech News, o publicaţie online care şi-a propus să le prezinte antreprenorilor, investitorilor şi profesioniştilor beneficiile sistemului de tehnologie din Transilvania, oportunităţile de investiţii şi avantajele oferite de diversele huburi din regiune pentru dezvoltarea companiilor de tehnologie şi a start-up-urilor.
"Iniţiată de Oradea Tech Hub, susţinută exclusiv din munca şi dedicarea voluntarilor, Transylvania Tech News va promova evenimente interesante din zona de IT transilvăneană, va prezenta ştiri utile, informaţii la zi din activitatea companiilor de tehnologie din Transilvania, poveşti de succes ori felul în care eşecurile au contribuit la îmbogăţirea experienţei investitorilor din domeniu. Din 28 aprilie, Transylvania Tech News oferă o imagine autentică a comunităţii tech din Transilvania şi o face cunoscută întregii lumi, ajutând-o să se dezvolte", se arată într-un comunicat transmis miercuri de Oradea Tech Hub.
Printre primele articole postate pe site-ul proaspăt lansat se numără unul despre firma de IT Sonrisa, care recent a deschis un birou la Oradea, un articol despre o aplicaţie de profil medical, dezvoltată de firma orădeană Mobiversal, şi un altul despre compania locală Creatopy, din care cititorii află, de pildă, şi că în Oradea sunt 22 de start-up-uri în domeniul tehnologiei, cu peste 300 de angajaţi. Aceştia au creat aplicaţii folosite de peste 11 milioane de oameni din 19 ţări diferite.
De altfel, după cum se arată şi în comunicatul Oradea Tech Hub, firmele de tehnologie au reuşit să se dezvolte şi în pandemie, creând mai multe locuri de muncă decât în orice sector. "Este şi cazul companiilor IT din Transilvania, care alcătuiesc hub-uri tehnologice ce se dezvoltă constant datorită implicării specialiştilor, investitorilor şi autorităţilor din această zonă. Oamenii de aici au luat iniţiativa, şi-au materializat cele mai inovatoare idei şi, cel mai important, au crezut atât în potenţialul lor, cât şi în cel oferit de mediul IT", se mai arată în comunicat.
Un exemplu nominalizat este programul Make IT in Oradea, realizat cu sprijinul Primăriei Oradea, în cadrul căruia start-up-uri cu idei inovatoare pot primi o finanţare de 5.000 de euro.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.