Celebra revistă National Geographic le recomandă cititorilor să viziteze cât de curând Transilvania. Regiunea a fost inclusă pe lista destinaţiilor ideale de vacanţă pentru familie în 2021, lansată săptămâna trecută.
Cele mai frumoase
Potrivit site-ului revistei, Nationalgeographic.com, în lista "Best of the World 2021" întocmită de echipa editorială cele mai frumoase destinaţii, 25 la număr, au fost organizate în cinci categorii: sustenabilitate, familie, natură, aventură şi cultură.
Destinaţiile din categoria "sustenabilitate" sunt în număr de şase şi se află în Europa, Africa şi Statele Unite: Alonissos din Grecia (foto jos), Copenhaga, capitala Danemarcei, Noua Caledonie din Franţa, Freiburg din Germania, Gabon din Africa Centrală şi Denver din statul Colorado, SUA.
(Sursa foto: Greeka.com)
Apoi, în secţiunea dedicată vacanţelor în familie este inclusă regiunea Transilvania din România alături de Coasta Space din Florida, Parcul Hortobagy din Ungaria, regiunea indigenă din Canada sau Coasta Path din Anglia.
Pentru numeroasele activităţi de aventură sunt recomandate insula Dominica în Caraibe (foto), provincia istorică Svaneti din Georgia, Parcul naţional Los Glaciares din Argentina şi depresiunea Danakil din Etiopia.
(Sursa foto: insule.info)
La categoria "natură", editorii au ales Isle Royale din Michigan, SUA (foto), Yellowknife din Canada, Cerrado savanna din Brazilia şi Insula Lord Howe de pe continentul Australia, iar la categoria "cultură": Guam, New Mexico (SUA), Bitoria-Gasteiz, Alava (Ţara Bascilor, Spania), Gyeongju (Coreea de Sud), Tulsa (Oklahoma, SUA) şi Tonglu (provincia Zhejiang, China).
(Sursa foto: Erindietsche.com)
Fiecare zonă aleasă de National Geoographic a fost descrisă în câteva paragrafe.
Transilvania, tărâm de fantezie
Despre Transilvania jurnaliștii au scris că este un loc în care fantezia se îmbină cu realitatea.
"Unul dintre efectele secundare ale lui Dracula - roman al autorului irlandez Bram Stoker - a fost că a transformat Transilvania, o regiune reală a României, într-un tărâm mitic, «un loc blestemat din acest pământ blestemat, unde diavolul şi copiii lui încă merg cu picioare pământeşti», aşa cum a spus scriitorul. Având în vedere că Stoker nu a văzut vreodată locul cu ochii lui, a compilat meşteşugit informaţia pentru romanul lui din 1897 din cărţi scrise de călători britanici", notează sursa citată.
Cei de la National Geographic mai notează că judeţele Cluj (foto) şi Braşov merită explorate pentru că în aceste zone pot fi descoperite pajişti inflorite, castele asemenea celor din basme şi sate cu străzi pietruite.
(Sursa foto: goldenkronetransylvania.ro)
"Pentru familii, un sejur la o fermă ar putea reprezenta o şansă de deconectare, de a petrece timpul făcând plimbări în căruţa, drumeţii în Munţii Carpaţi şi ajutând la munci din gospodărie", se mai arată pe site.
La final, jurnalitștii mai subliniază că și prinţul Charles a fost impresionat de această regiune din România, motiv pentru care fundaţia sa finanţează proiecte de protejare a arhitecturii locale.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.