Bursele se adresează studenţilor din ani terminali de la orice specializare de natură ştiinţifică (cu excepţia studenţilor de la Medicină, care se pot înscrie încă din anul 4 de studii), masteranzilor, doctoranzilor sau post-doctoranzilor. Aceştia pot lucra individual sau în echipă, dar trebuie să aibă un cadru didactic coordonator şi să propună Centrului o idee interesantă de cercetare legată de consumul de bere.
"Un proiect eligibil, care a obţinut finanţare, a constat într-un studiu care urmărea modificările cerebrale, după consumul moderat de bere", a exemplificat Alin Popescu, secretarul general al Centrului, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea.
Doritorii trebuie să-şi trimită ideile de proiecte prin email, la centru@beresanantatenutritie.ro, iar pe site-ul Centrului pot obţine atât formularele de înscriere, cât şi regulamentul selecţiei. Perioada în care se pot trimite proiecte este cuprinsă între 1 noiembrie şi 31 ianuarie 2013, urmând ca în luna februarie un juriu să selecteze ideile ce vor primi finanţare. "Vom oferi 2 sau 3 burse, decidem după ce vedem proiectele. Finanţarea nu va fi egală, valoarea bursei urmând să fie stabilită în funcţie de costurile proiectului", a precizat Popescu.
Centrul românesc de studii asupra consumului moderat de bere e înfiinţat pe modelul unuia similar din Spania, de la care, de altfel, au fost "împrumutate" şi concluzii ale studiilor. Spaniolii scot în faţă calităţi dovedite ale berii, precum antioxidanţii conţinuţi ori faptul că reduce riscul formării pietrelor la rinichi. De asemenea, berea are rolul de a rehidrata organismul după efort fizic, iar berea fără alcool e recomandată mamelor care alăptează.
Bursele sunt oferite de Centrul de Studii prin finanţare obţinută de la Asociaţia Berarii României.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.