URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iulie 2022, 20:27

Locomotiva unui tren s-a stricat la Vadu Crișului. „Sunt mulți copii, aerul condiționat abia se simțea” (FOTO)

Locomotiva unui tren s-a stricat la Vadu Crișului. „Sunt mulți copii, aerul condiționat abia se simțea” (FOTO) Foto: Roxana Condrea
Locomotiva unui tren s-a stricat la Vadu Crișului. „Sunt mulți copii, aerul condiționat abia se simțea” (FOTO) Foto: Roxana Condrea
Locomotiva unui tren s-a stricat la Vadu Crișului. „Sunt mulți copii, aerul condiționat abia se simțea” (FOTO) Foto: Roxana Condrea
Locomotiva unui tren s-a stricat la Vadu Crișului. „Sunt mulți copii, aerul condiționat abia se simțea” (FOTO) Foto: Roxana Condrea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traficul feroviar a fost blocat parţial, sâmbătă seară, în judeţul Bihor, după ce locomotiva unui tren în care se aflau şi mai mulţi copii s-a stricat.

Informaţia a fost transmisă BIHOREANULUI de o cititoare, Roxana Condrea, potrivit căreia este vorba despre trenul CFR Iaşi-Timişoara Nord, care venea spre Oradea.

"La Vadu Crişului s-a stricat locomotiva pe care au schimbat-o la Cluj. Eram deja în întârziere de peste 60 de minute până să se întâmple. Sunt foarte mulţi copii în tren", a precizat cititoarea.

"Sunt mai mulţi copii"

Fotografiile transmise de călători arată aşteptând pe peron zeci de copii, care călătoreau în grup, cel mai probabil plecaţi în tabără.

Foto: Roxana Condrea

"La 18.30 ne-au anunţat controlorii care este problema. În condiţiile în care la 18.15 ar fi trebuit să ajungă la Oradea în gară! Eu personal am chemat o maşină să vină să mă ia (şi mai sunt care au făcut ca mine) şi să mă ducă la Oradea. De la Iaşi eram în tren, de la 6 dimineaţa, şi n-am mai rezistat. În tren este foarte cald... Aerul condiţionat abia se simte. La ora 19.30 încă nu venise nici o locomotivă", a mai spus aceasta.

"Iniţial ne-am oprit printre nişte case în mijlocul localităţii Vadu Crişului. Efectiv eram în ogradă la oameni şi am stat acolo vreo 5-7 minute, apoi am pornit încet (undeva la 15 km/h) şi am mai mers aşa vreo alte 5 minute până am ajuns în Gara Vadu Crişului şi acolo ni s-a spus că s-a stricat locomotiva şi că va mai dura (nu se ştie cât) până vine alta. Probabil căldura...", a adăugat cititoarea BIHOREANULUI.

"Mai OK afară decât în tren"

Potrivit acesteia, controlorii au fost de bună credinţă, i-au întrebat pe călători dacă au apă, iar celor care nu aveau le-au spus că vor face ei rost.

"După ce ne-a spus ce se întâmplă şi ne-am dat jos din tren în ideea în care să stăm la umbră, mai adie vântul. Tot era mai OK afară decât în tren", a mai spus Roxana Condrea.

La un moment dat în zona în care aşteptau călătorii localnicii s-au mobilizat şi au mers cu apă şi îngheţată pentru copii. "Copiii s-au bucurat când au văzut apă şi îngheţată".

Foto: Roxana Condrea

Potrivit aplicaţiei Mersul trenurilor, care oferă date în timp real legate de traficul feroviar, trenul blocat la Vadu Crişului a ajuns la Gara din Oradea la ora 20.44, în loc de 18.15, cu o întârziere de mai bine de două ore.

Deocamdată nu sunt clare motivele pentru care s-a stricat locomotiva. Până la ora publicării acestei ştiri, CFR nu a emis niciun comunicat legat de incident.

Judeţul Bihor s-a aflat sâmbătă sub cod roşu de caniculă, fiind aşteptate temperaturi de peste 42 de grade la umbră. "Se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute", au avertizat meteorologii.

Bihorenii au primit inclusiv mesaje RO-ALERT în care au fost sfătuiţi să evite deplasările, expunerea la soare şi efortul fizic intens în exterior.

UPDATE: Răspunsul CFR

Printr-o informare transmisă la solicitarea BIHOREANULUI, duminică, Serviciul Marketing şi Relaţii cu Mass-Media al CFR Călători a precizat că trenul şi-a reluat circulaţia cu o locomotivă de ajutor cu o întârziere de circa 2 ore şi jumătate. De asemenea, reprezentanții biroului de presă au precizat că, din cauza temperaturilor foarte ridicate, există situaţii în care instalaţiile de climatizare nu funcţionează în parametri.

"Ieri, 23 iulie 2022, în jurul orei 18:56 în localitatea Vadu Crişului, la locomotiva trenului IR 1833 Iaşi – Timişoara Nord s-a produs o defecţiune tehnică.

Trenul şi-a reluat circulaţia în condiţii de siguranţă cu o locomotivă de ajutor, cu o întârziere de aproximativ 150 de minute.

În staţia Oradea, CFR Călători a oferit călătorilor sticle cu apă îmbuteliată.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumeşte pentru înţelegere.

Menţionăm că sunt situaţii în care, din cauza temperaturilor de peste 50 de grade C care se înregistrează la nivelul şinei şi a cutiei vagonului, instalaţiile de climatizare nu mai asigură răcirea în parametri normali", se arată în mesajul companiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Hal de exprimare
"...după ce o locomotivă în care se aflau și mai mulți copii care cel mai probabil erau în tabără... " E clar! Nu mai organizati tabere de copii in locomotive!
Postat 24 Iulie 2022, 10:42 de Musti
Traficul feroviar nu s-a blocat
Iarăși se scriu cuvinte de senzație. Dacă trenul a reușit să ajungă la peroane în gară, se poate trece pe lângă garnitură în ambele direcții, deoarece sunt mai multe linii, se vede și în poză, dar e ușor să prostești oamenii.
Postat 23 Iulie 2022, 21:09 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON