Concursul organizat de Ministerul Educației pentru funcțiile de directori și directori adjuncți rămase neocupate în urma examenelor de anul trecut a atras, în Bihor, 94 de candidați, din care șase nu îndeplinesc însă condițiile minime impuse. Printre aceste criterii se numără vechimea în învățământ ori calificativele obținute la evaluarea anuală a cadrelor didactice.
Conform unui anunț postat luni pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, șase din cele 94 de dosare înregistrate nu au fost validate, așa că în cursă rămân 88 de candidați. Numărul lor este mai mic decât cel al funcțiilor scoase la concurs: 67 de posturi de directori și 30 pentru adjuncți.
Așa cum s-a întâmplat la concursul organizat în toamna anului trecut, candidații au avut dreptul să opteze pentru anonimizarea numelui și toți și-au exprimat această doleanță. Astfel, identitatea lor rămâne un mister, pe lista candidaților fiind afișate doar niște coduri unice.
Proba scrisă a concursului va avea loc pe 18 februarie, respectiv pe 4 martie, pentru candidații care vor absenta de la primul examen, pe motiv că au fost în izolare sau carantină din cauza Covid-19. Candidații care vor promova proba scrisă vor alege o unitate de învățământ unde vor să fie directori sau directori adjuncți și, între 16 și 25 martie, vor participa la interviu. Rezultatele se vor ști pe 29 martie.
Printre școlile din Bihor unde se caută directori se numără Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea, Colegiul Tehnic nr. 1 Vadu Crişului, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Oradea, Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu Oradea ori Liceul Felix Sânmartin.
Vezi mai jos cum arată lista candidaților:
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.