URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Septembrie 2024, 08:01

The Show Must Go On! Petrecerile în aer liber continuă în Oradea și în luna septembrie (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Distracţia nu e tocmai punctul forte al Oradiei, zic unele guri rele. N-o fi oraşul faimos pentru nopţile de clubbing, dar cel puţin în această vară nu i-au lipsit petrecerile memorabile, multe desfăşurate în aer liber, în locuri aparte.

Party-urile continuă şi în septembrie, agenda fiind plină cu show-uri ce aduc în faţa orădenilor DJ-i şi cântăreţi celebri. 

ATB la Oradea!

Hive Events, firma care în prima parte a anului i-a adus la Arena Antonio Alexe pe Mahmut Orhan şi BUG Mafia, a continuat evenimentele şi în această vară, organizând câteva petreceri cu DJ-i, în aer liber, de după amiaza până la ora 23, cât permite regulamentul local, pentru ca deranjul să nu fie prea mare pentru orădeni.

Unul dintre evenimente s-a ţinut în parcul Muzeului Ţării Crişurilor, iar altele două - cu invitaţii Aaron Sevilla şi Dirty Nano - în pasajul pietonal dintre străzile Alecsandri şi Independenţei, o zonă altfel neexploatată, dar care s-a dovedit a fi pe placul petrecăreţilor. "Vara nimeni nu vrea să stea înăuntru, aşa că evenimentele au fost de un real succes. Cred că lipseau în Oradea. Nu am inventat roata, doar am avut curajul să investim în ceea ce deja în Cluj, Bucureşti ori Timişoara se face de mult timp. Apare o singură problemă: fiind în aer liber, eşti la mâna vremii", spune Bogdan Hodişan, co-fondator Hive Events, care adaugă că evenimentele vor continua. 

Deocamdată, Hive Events a anunţat un oaspete celebru, ce-i drept nu pentru un party în aer liber, ci la Arena Antonio Alexe. Pe 21 septembrie, aici va face show ATB, pe numele său real André Tanneberger, unul dintre cei mai celebri DJ-i la nivel internaţional, ajuns în topuri cu piese ca "9 PM (Till I Come)", "Marrakech" ori "Ecstasy". Biletele costă 120 de lei. 

DJ ATB Oradea

Petreceri "out" 

Pe perioada verii se organizează, deja de mai multe sezoane, petreceri marca Out by Intense, în alte locuri decât Clubul Intense din Pasajul Vulturul Negru. Şi în acest sezon, ele s-au ţinut fie într-un spaţiu anume amenajat de pe Calea Aradului, vizavi de Aeroport, într-un cort de mari dimensiuni, fie în alte locuri din oraş, cum ar fi curtea Cetăţii. 

"Sunt semne că sectorul HoReCa se dezvoltă în Oradea, inclusiv zona de clubbing, iar unul dintre ele este faptul că se fac tot mai multe evenimente şi este destul de multă lume la toate. Noi am făcut party-uri şi în curtea Cetăţii şi avem de gând să le continuăm", spune Ciprian Ciotir, proprietarul Intense.

Între timp, în spaţiul de pe Calea Aradului urmează o nouă serie de party-uri. Pe 6 septembrie, scena îi va aparţine cântăreţului australian Faydee, cu hiturile sale "Trika Trika" sau "Can’t let go" (un bilet costă 40 de lei în regim presale), iar pe 13 septembrie orădenii se vor putea bucura de un concert The Motans, autorii unor piese ca "Jackpot" sau "August" (un bilet costă 50 de lei în regim presale). Urmează un show cu Andre Rizo, pe 20 septembrie, un party retro cu Europa FM pe 27 septembrie şi o chermeză cu Anda Adam pe 28 septembrie. 

faydee oradea

Rivo Loco 

În această vară, datorită apetitului pentru distracţia de modă nouă, Rivo organizează - pe lângă evenimentele găzduite de restaurantul-lounge de pe Aleea Ştrandului, unde, de pildă, pe 12 septembrie concertează Direcţia 5 - şi petreceri de tip pop-up, sub genericul Rivo Loco, în locuri aparte.

Pe 20 iulie, un astfel de party, cu No Parachute, Tonia & Gabriel M, a avut loc la Taboo Beach, o plajă amenajată lângă Balta Fughiu. Următorul va fi ceva mai la îndemâna petrecăreţilor orădeni, căci se va ţine, în premieră, pe pietonala Libertăţii, în spatele Casei Darvas-La Roche.

Va avea loc pe 14 septembrie, de la ora 16, iar organizatorii vor amenaja acolo baruri outdoor şi mese de tip "standing", vor aduce băuturi alese, va fi o zonă de street food şi muzică electronică, DJ-ii invitaţi fiind Deny şi Gabriel M. Accesul la eveniment costă 50 de lei, iar brăţările se pot cumpăra din timp de la Rivo. "Este un concept care se practică în toate oraşele din lumea civilizată. E un eveniment de socializare cu muzică, băuturi şi mâncare. Oamenii au cam început să se plictisească de cluburile obişnuite, vor ceva nou", afirmă Ovidiu Pop, proprietarul Rivo. 

Toţi organizatorii spun că în ultima perioadă se bucură de o mare deschidere din partea municipalităţii pentru organizarea unor astfel de evenimente în aer liber, în spaţii publice. Oradea dă semne, cum ar veni, că întinereşte...

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pacat!
Articolul este interesant si activitatile sint numeroase , este bine! Ce este extrem de jenant este limbajul folosit. Mare procent de anglicanisme si relele traduceri. DE CE NE ESTE RUSINE DE LIMBA NOASTRA CEA FRUMOASA???
Postat 06 Septembrie 2024, 09:36 de Piranda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON