URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iulie 2016, 20:00

Termoficare Oradea va prelua de la Electrocentrale cazanele fostului CET pe cărbune

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local a hotărât marţi ca turbinele, cazanele şi multe alte imobile şi bunuri din curtea vechiului CET să fie transferate din gestiunea societăţii Electrocentrale în cea a societăţii Termoficare, administratorul noului CET pe gaz.

Electrocentrale este în insolvenţă şi riscă să intre în faliment la prima factură neachitată la timp în vreme ce noul administrator este în curs de licenţiere ca producător de energie termică şi are nevoie de parte din aceste bunuri pentru a putea furniza încălzire şi apă caldă oraşului.

"Există bunuri, proprietatea municipiului Oradea, date în concesiune la societatea Electrocentrale Oradea, cum ar fi cazanul 1, staţia chimică şi altele, care, din punct de vedere tehnic, trebuie să fie integrate noului sistem. De asemenea, există bunuri care nu vor mai fi utilizate ca urmare a operării cu noua centrală, de exemplu cazanele de cărbune, şi care vor intra în conservare. Din punct de vedere fizic aceste bunuri nu pot fi delimitate în totalitate unele de altele", se menţionează în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre.

Aflată în insolvenţă, Electrocentrale a predat încă de la începutul anului circa 50 de angajaţi la Termoficare pentru a opera noua turbină pe gaz şi a disponibilizat 130 de salariaţi la jumătatea lunii iunie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Din ciclul ,,Recunoastetri mincinosul?"
„Sperăm că sistemul nou va funcţiona fără probleme şi că efectele benefice le vom vedea în viitor prin eliminarea poluării, fără să fie afectat preţul gigacaloriei pentru populaţie”.Sau ,, edilul [...] promite că va menține prețul gigacaloriei și după finalizarea proiectului, de circa 230 de lei pe gigacalorie.” Si inca una de acelasi autor ,, deși acum primăria dă subvenții de 10%, ele nu vor mai fi acordate și după inaugurarea turbinei.” P.S. Nu va grabiti, desi raspunsul pare simplu, nu e vorba de Pinocchio !
Postat 14 Iulie 2016, 11:37 de pinonel
@neica ..nimeni
Cazanele pe carbune de la CET, chiar nu sunt bune pentru altceva, decat pentru fier vechi!
Postat 14 Iulie 2016, 10:50 de User anonimizat
Stiti despre ce vorbiti?
Se spune in acest articol :"...cazanele de cărbune, şi care vor intra în conservare." Stiti ce inseamna intrarea cazanelor in conservare? Inseamna niste costuri uriase, asta daca nu cumva se are in vedere lasarea lor in paragina, nu in consevare, iar apoi valorificarea la fier vechi. Observ ca din ce in ce mai multi "specialisti" din administratia publica se pricep foarte bine la orice, peste capul specialistilor adevarati, iar ponosele le vom trage noi, populatia, la iarna! Sa ne amintim ca si in regimul trecut cel mai bine se pricepeau la problemele CET-ului, ca de altfel in toate domeniile, activistii de partid, nu specialistii ...
Postat 13 Iulie 2016, 09:46 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON