URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 01 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Octombrie 2024, 09:15

Terminatorul Dorel: Încă o balastieră ilegală descoperită în mijlocul Crișului Negru (FOTO/VIDEO)

Poliţiştii şi comisarii de mediu au descoperit săptămâna trecută o balastieră ilegală în mijlocul Crişului Negru, lângă satul Tăut, din comuna Batăr.

Autorităţile au descins în zonă la sesizarea ecologiştilor din Asociaţia Naţională de Combatere a Braconajului şi Poluării, care au filmat intruşii excavând nisip şi piatră chiar din albia râului, acolo unde asemenea fapte sunt strict interzise.

Mai mult, pentru a putea intra în apă cu utilajele, ilegaliştii au săpat şi în malurile râului, fără să-i intereseze că se află într-o arie protejată, iar cu materialele excavate au făcut "munţi" din care încărcau fără jenă balastru în camioane, pornite apoi spre şantiere.

În total, patru legi au fost încălcate, iar vinovaţii riscă închisoarea pentru infracţiunile de acest tip la adresa mediului.

Autorităţile au reuşit să identifice două firme ce deţin utilajele folosite la excavările clandestine şi, după cum a aflat Bihorel, una îi aparţine faimosului Dorel Ungur (foto), afacerist cu drag de evaziune şi şmecherii, care a mai furat balastru din zona Batăr şi în trecut, pe lângă alte belele pe care le-a provocat.

Dacă a scăpat uşor de fiecare dată, de ce s-ar teme acum?

(sursa video: ANCBP - Filiala Bihor)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
A văzut
cineva peștișorul de aur pentru,,protejarea"căruia albia Crișului Negru a fost declarată,,Situl natura 2000", adică arie protejată?Pe proprietarii de terenuri din a căror suprafață diminuează râul care ONG îi protejează? Riscul mărit la inundații nu se pune!
Postat 01 Octombrie 2024, 15:20 de nealiniat
Aceste ilegalități sunt, totodată, lucrări de decolmatare.
Decolmatările sunt obligatorii după lege, pentru a preîntâmpina inundațiile. ABA nu face decolmatări decât ocazional, când chiar se intuiesc unele potențiale probleme. Așa că, lucrările de acest fel par a fi niște parteneriate public-private (sâc).
Postat 01 Octombrie 2024, 15:11 de KP
?!
Cate autovehicule/utilaje s-au confiscat? Cui i s-a deschis dosar penal?
Postat 01 Octombrie 2024, 12:56 de pinonel
uite cum se leaga...
...multe ca asta, de "stirile" aparute "pe tzeava", ca prin minune, cu procurorul Bene, cautat la mansarda ca nu si-a luat corect pastilele :))))) Pai na, ce sa facem, daca s-a apucat el sa aresteze toti afaceristii din Salonta, printre care si pe Dorel cre' ca :)))) Deci de-aia nu e nevoie de procurori care sa cerceteze, nu cumva sa-i prinda pe-astia ;) Precis ca si Bene, acum ca e cercetat, nu-i mai arde de prin "fractorii" care fac milioane (de euro !) din balastiere ilegale si alte jm
Postat 01 Octombrie 2024, 09:46 de topograf
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4451 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON