URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Decembrie 2020, 14:00

Tarifele de salubritate din Bihor, modificate: Preţuri mai mici pentru firmele deservite de AVE Bihor şi colectare lunară pentru cetăţenii din zona Aleşd

Tarifele de salubritate din Bihor, modificate: Preţuri mai mici pentru firmele deservite de AVE Bihor şi colectare lunară pentru cetăţenii din zona Aleşd Şedinţa ADI Ecolect s-a ţinut online
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Ecolect Bihor, formată din toate cele 101 unităţi administrative din judeţ, a votat, luni, modificări la tarifele practicate de operatorii de salubritate din Bihor, după cum anunţă un comunicat transmis de Consiliul Judeţean Bihor.

Firma AVE Bihor, care deserveşte zonele Beiuş, Salonta, Valea lui Mihai, Săcueni şi Marghita, va reduce semnificativ preţurile facturilor pentru persoanele juridice. "În urma negocierilor purtate de A.D.I. Ecolect Bihor cu firma de salubritate S.C. AVE Bihor S.R.L., tariful lunar pentru persoanele juridice va scădea la 49 de lei în zonele de operare 3, 4, 5 şi 6, preţ care include o ridicare de 40 de litri de deşeuri reziduale. În prezent, firma de salubritate practică un tarif lunar de bază cuprins între 72 şi 77 de lei, care nu prevede nicio ridicare de deşeuri reziduale", se arată în comunicat. Până acum, AVE Bihor asigura în preţul lunar colectarea deşeurilor reciclabile, iar pentru resturile reziduale, firmele plăteau suplimentar.

Totodată, firma Salubri Aleşd, care operează doar în zona Aleşd, le va oferi clienţilor şi posibilitatea de a opta pentru colectarea lunară a deşeurilor. "În prezent, persoanele fizice din mediul rural plătesc lunar 17,49 lei pentru două ridicări de deşeuri reziduale. Prin hotărârea de astăzi, se introduce opţiunea de a încheia un contract cu o valoare de 14,20 lei, care include o singură ridicare de deşeuri reziduale", a transmis CJ Bihor.

În contractele cu clienţii, Salubri Aleşd va mai trebui să prevadă explicit că ridicarea deşeurilor reciclabile este gratuită în această zonă, iar contractele nu vor putea fi încheiate pe o perioadă de 8 ani, ci pentru 2 ani, cu prelungirea tacită, în cazul în care niciuna dintre părţi nu doreşte renunţarea la contract.

"La finalul şedinţei, Mircea Mălan, preşedintele A.D.I. Ecolect Bihor, le-a reamintit reprezentanţilor primăriilor din judeţ de protocolul încheiat între Consiliul Judeţean Bihor, Instituţia Prefectului, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect pentru un judeţ curat. Acesta a adresat UAT-urilor rugămintea de a transmite locurile în care se depozitează ilegal deşeuri, pentru a identifica toate zonele cu probleme din judeţ unde, prin protocolul amintit mai sus, vor fi montate camere de supraveghere. Scopul este acela de a identifica şi sancţiona persoanele care încalcă legea", a mai transmis Consiliul Judeţean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Mutati taxarea de pe venit, pe consum si pe servicii
...sau majoritate de mici evazionisti fiscali, care nu sunt suparati ca se maresc taxele, ca ei oricum nu platesc. Dar tot aia care nu au platit un leu in taxe, dar au beneficiat mii de lei in servicii, sa voteze cum sa se cheltuie banii care i-am platit eu ca impozit.
Postat 23 Decembrie 2020, 21:30 de unu
vot cenzitar
cand socialistii de stanga (USR si PSD) propun impozit progresiv, e la fel de aberant ca si cum in contrapondere ar propune un capitalist vot cenzitar, ca si in societatile pe actiuni: "Bai, cati lei ai platit impozit la buget in ultimii 4 ani? Atatea voturi ai si la parlamentare." Altfel ajungi la o majoritate de lenesi care voteaza sa impoziteze pe cei harnici.
Postat 23 Decembrie 2020, 21:27 de unu
si se mai plang unii ca in Romania sunt mai scumpe produsele decat in Germania
Taxa pt gunoi (la aceeasi cantitate de gunoi ridicat): persoane fizice (adica aica care voteaza, dar indirect si aica care cumpara de la firme) 14 lei. Taxa pentru firme: din mila celor de sus, redusa la 49 lei, de la 77 lei initial (cand nu cuprindea nici o ridicare de deseuri). Toate aceste taxe ascunse intra in pretul painii, fainei, servisului auto, si asa mai departe.
Postat 23 Decembrie 2020, 21:25 de unu
Habarnismul de la județ merge mai departe !?!
Tariful prin primăriile UAT-urilor deservite de AVE până în acest an a fost de până-n 10 lei per gospodărie ... la două ridicări ale gunoiului, lunar !?! Evident că neselectiv, doar la grămadă !?! AVE (Keviep de fapt) a vrut să pună 25 lei lunar, selectiv per gospidărie, cu ridicare săptămânală ... ca după o scurtă vreme de la venirea unei noi conduceri la CJ să vehiculeze un tarif de 28 lei fără deșeurile reziduale care ar fi ridicat suma lunară la 33 lei !?! De acum înainte, cu Bolojan și Mălan, la "butoanele" SMID vom avea, așadar 50 de lei pentru firme și 35 lei pentru persoane fizice ... ceea ce arată o creștere, cu noua obordare "liberală" ... de 175% față de perioada de contractele anterioare !?! Oare oamenii ăștia, de la PNL ... au ceva în capul lor ?!?
Postat 22 Decembrie 2020, 18:20 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON